Водачът в световната ранглиста Новак Джокович спечели девета титла от

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович спечели девета титла от
Коментари Харесай

Джокович спечели за девети път Australian Open

Водачът в международната класация Новак Джокович завоюва девета купа от Откритото състезание на Австралия и общо 18-а в шампионатите от Големия шлем.
Сърбинът победи руснака Даниил Медведев със 7:5, 6:2, 6:2 във финала на конкуренцията, съобщи БНР.

Четвъртият подложен в схемата Медведев се намираше в невероятна серия от 20 следващи победи в Тура, в това число и 12 следващи триумфа против тенисисти от топ 10, като в този интервал бе записал победи над всички играчи от първата десетка с изключение на Роджър Федерер.

Днес обаче Джокович сподели, че е кралят на Мелбърн и изрично надигра противника си, с цел да стане първенец в Австралия за рекорден девети път.

Сръбският тенисист стартира стремително дуела и проби първоначално за преднина от 3:0, само че по-късно Медведев откри играта си и изравни при 3:3. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до 6:5 в интерес на Джокович, когато лидерът в ранглистата направи съдбоносен пробив и взе първия сет.

Руснакът проби още на старта на втората част, само че по-късно Джокович доминираше тотално на корта и взе шест от идващите седем гейма, с цел да се приближи на един сет от успеха. В третата част сърбинът още веднъж направи ранен пробив и по-късно не изпусна преднината си, затваряйки мача с нов пробив след час и 53 минути игра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР