Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за
Коментари Харесай

Джокович с лекота се класира на 1/4-финал на Ролан Гарос

Водачът в международната класация Новак Джокович (Сърбия) се класира за 12-и следващ път за четвъртия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис.

Шампионът през 2016 година и миналогодишен финалист надви без особени усложнения над Ричардас Беранкис (Литва) с 6:1, 6:4, 6:1 за 92 минути.

34-годишният белградчанин не позволи пробив в мача, като пласира 30 печеливши удара против 20 на противника. Той позволи едвам 18 непредизвикани неточности против 35 на Беранкис, което натежа.

Литовецът беше малко по-равностоен единствено във втория сет, който загуби след брейк в петия гейм.

"Получи се безпроблемен мач за мен. Аз съм много самокритичен, можеше да бъде и по-добре, само че изключително в първия и в третия сет сервирах добре. Той е бърз тенисист, играе рисково, с доста плоски удари. Опитах се да го слага под напън и да не му разреша да употребява мощните си страни. Получи се ", разяснява сърбинът.

Джокович ще срещне за място на четвъртфиналите италианеца Лоренцо Музети.

Музети надви над сънародника си Марко Чекинато в доста оспорван мач с 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 по-късно повече от три часа игра.

Номер 10 в схемата Диего Шварцман (Аржентина) също продължава напред след 6:4, 6:2, 6:1 над 37-годишния немски деец Филип Колшрайбер.

Шварцман, полуфиналист от предишния сезон, чака различен немец Ян-Ленард Щруф в четвъртия кръг.

Щруф в профил 18-годишния испански дебютант в главната скица на "Ролан Гарос " Карлос Алкарас с 6:4, 7:6(3), 6:2. Така той изравни най-хубавото си достижение в Париж от 2019 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР