Водачът в руското първенство Локомотив (Москва) не успя да спечели

...
Водачът в руското първенство Локомотив (Москва) не успя да спечели
Коментари Харесай

Уфа удържа Локо , интригата е жива

Водачът в съветското състезание Локомотив (Москва) не съумя да завоюва семейството си на Уфа от 27-ия кръг и срещата приключи 0:0. Отборът на Юрий Сьомин има задатък от 6 точки пред втория ЦСКА (Москва) и 7 пред първенеца Спартак (Москва), който обаче е с мач по-малко.

Уфа за следващ път сподели, че е костелив орех и за най-хубавите в Премиер лигата. Защитата на гостите удържа яловия напън на московчани, а крайният резултат ще направи оставащите три кръга доста забавни.

И този уикенд някои от преследвачите на Локо направиха неверни стъпки, а това даваше опция на " железничарите " да усилят преднината си на върха в класирането. През есента столичани изгубиха гостуването си в Уфа и бяха настроени за реванш. Сьомин не изненада с избора на състав - Джеферсън Фарфан напред, Мануел Фернандеш и брататя Миранчук зад него, и Дмитрий Тарасов и Игор Денисов като двойка вътрешни халфове.

Уфа дойде в Москва в серия от три мача без победа, само че и със спокойствието, че е надалеч от рисковата зона. При победа отборът на Сергей Семак даже можеше да измести Урал от шестото място. Гостите стартирха с Дмитрий Сисуев на върха на офанзивата и Силвестър Игбун в ролята на нападател с по-свободна роля.
Първото полувреме мина без съвсем никакви рискове пред двете порти, само че това не беше изненадващо поради обстоятелството, че и Сьомин, и Семак избират сигурността в отбрана пред офанзивния футбол. Чак в 26-ата минута Мануел Фернандеш разсея скуката, само че Александър Беленов мазета удара му. Локо видимо държеше самодейността, само че това беше напълно по усета на гостите.

На почивката Сьомин размени Тарасов с Александър Коломейцев и това направи офанзивите на домакините по-остри. В 48-ата минута Алексей Миранчук пусна остроумен пас към брат си Антон, само че той прати топката в страничната мрежа.
След час игра Сьомин усили нападението с включването на Едер вместо Антон Миранчук. Португалецът незабавно се оказа в центъра на събитията, само че Беленов отрази удара му. Гостите по никакъв начин не се тормозиха от натиска на Локомотив и продължиха да работят както и през първото полувреме. Те рядко нападнаха, само че при една от контрите им Игбун се измъкна от Неманя Пейчинович и в последния миг беше изтласкан настрана от вратата.

В 71-ата минута още веднъж Игбун беше пропуснат наоколо до вратата и стреля мощно, само че Гилерме сподели добър инстикт. До края на мача Локомотив нападаше, само че без да рискува прекомерно. В заключителните секунди Фернандеш стреля мощно, само че и неопределено.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛОКОМОТИВ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА УФА Премиер Лига 27 кръг, неделя 22 април  Локомотив (Москва) 0:0краен резулат  Уфа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР