Водачът в класирането на испанското първенство Атлетико Мадрид прибави нови

...
Водачът в класирането на испанското първенство Атлетико Мадрид прибави нови
Коментари Харесай

Късметлийски гол донесе нова победа на устремения към титлата Атлетико Мадрид

Водачът в класирането на испанското състезание Атлетико Мадрид прибави нови 3 точки към актива си, откакто излъга с 2:1 като посетител Гранада в среща от 23-ия кръг. Победата не пристигна елементарно, като решаващият гол за 2:1 бе бе маркиран със сериозна доза шанс от Анхел Корея в 74-ата минута. Преди това маркос Йоренте бе прецизен в 63-ата за “дюшекчиите”, а в 66-ата Янхел Ерера осъществя попадение за Гранада. Гостите още веднъж бяха без Жоао Феликс и други футболисти поради здравните протоколи, свързани с ковид.

Така мадридчани усилиха задатъка си на върха в класирането пред Реал Мадрид на 8 точки, а Барселона е на 11 зад “лос колчонерос”. Барселона и Атлетико са и с мач по-малко от “лос бланкос”. Гранада заема осма позиция.

В 7-ата минута гостите от Мадрид пропуснаха превъзходен късмет за гол. Той се откри пред Анхел Корея. Аржентинецът получи топката в наказателното поле на Гранада, само че не съумя да нанесе задоволително добър удар и стражът Руи Силва избави.

В 11-та минута Карлос Нева заплаши вратата на Атлетико, а три минути по-късно отново имаше напрежение пред вратата на Ян Облак, като малко не доближи на Херман Санчес да огорчи словенския пазач на столичани. Малко по-късно пък Луис Суарес бе изведен в наказателното поле на Гранада, само че не отигра обстановката по най-хубавия метод. В 30-ата минута Суарес имаше късмет да даде задатък на “дюшекчиите” в резултата, само че Силва избави удара на уругвайската звезда.

Две минути след паузата Суарес уцели напречната греда с атрактивен удар от въздуха, а малко по-късно футболист на Гранада стреля в навън от много добра позиция.

В 63-ата минута Маркос Йоренте даде задатък на Атлети в резултата. Йоренте съумя да преодолее Силва с удар по земя в близкия на стража ъгъл, като португалският вратар евентуално можеше да реагира по-добре.

Гостите задържаха преднината си в резултата едвам 3 минути, защото в 66-ата Янхел Ерера изравни. След безредие в наказателното поле на Атлетико топката доближи до Ерера, който стреля, получи се и рикошет в тялото на състезател на “дюшекчиите”, а Облак бе беззащитен и топката се озова във вратата.

Относително бързо обаче воденият от Диего Симеоне отбор още веднъж излезе напред в резултата, като това се случи и с голяма доза шанс. Анхел Корея опитва по-скоро подаване към собствен съотборник, само че топката се отклони от тялото на състезател на Гранада по неспасяем за Руи Силва метод и резултатът стана 1:2.

В последната минута Суарес изскочи очи в очи с Руи Силва, само че не съумя да го преодолее, а също така бе отсъдена и засада на уругваеца. Това обаче не попречи на гостите да се поздравят с скъпата победа, откакто в предишния кръг отборът приключи 2:2 вкъщи със Селта (Виго).

Ла Лига 23 кръг, събота 13 февруари  Гранада 1:2краен резулат  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР