Водачът на партията Италиански братя Джорджа Мелони записа видеопослание на

...
Водачът на партията Италиански братя Джорджа Мелони записа видеопослание на
Коментари Харесай

Бъдещият премиер на Италия втрещи западните лидери, успокоява ги

Водачът на партията " Италиански братя " Джорджа Мелони записа видеопослание на три езика, в което успокоява интернационалните сътрудници на Италия, че вероятно дясно държавно управление с нея отпред няма да заплаши финансовата непоклатимост и че то ще се придържа към обичайните съюзи, в които Рим взе участие, съобщи Ройтерс.

Мелони отхвърли като " глупости " изказванията, че тя ще оглави властническо ръководство с думите, че сходни отзиви " се подхранват от медийните кръгове към левицата ", само че не конкретизира кого и какво тъкмо има поради.

" Италианската десница от десетилетия е оставила фашизма в предишното и недвусмислено осъжда потискането на демокрацията и срамните антиеврейски закони ", уточни тя във видеобръщението си до непознатите медии, което бе отправено на британски, френски и испански. " Категорично се противопоставяме на всевъзможни антидемократични завои в политиката, и то с неотстъпчивост в думите, каквато не всеки път можем да открием при италианската и европейската левица. "

Консервативният блок в Италия, който се състои от партията на Мелони, " Лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " ( " Напред, Италия " ) на Силвио Берлускони, има огромни шансове да завоюва болшинство на изборите на 25 септември, съгласно най-новото социологическо изследване, което излезе през вчерашния ден.

Мелони води в проучванията на публичното мнение и наподобява напът да стане министър председател. Но някои анализатори се съмняват, че тя е подобаваща за тази роля заради политическите корени на партията ѝ, които водят началото си от постфашистко придвижване.



В посланието си Мелони удостовери уговорката на партията си към Запада и че осъжда съветската инвазия в Украйна, внимателен въпрос за консервативния блок в Италия поради околните в исторически проект връзки на Салвини и Берлускони с съветския президент Владимир Путин.

Мелони - която постоянно атакува брюкселските " бюрократи " и чиято партия беше избрана от доста анализатори като евроскептична - отхвърли да има каквито и да било планове за овакантяване на еврозоната и даде обещание да не заплашва пътната карта на Рим за приемането на милиарди от европейските средства за следпандемично възобновяване.

Мелони, която беше най-голямата съпротива на държавното управление на националното единение на Марио Драги, съобщи, че направеният от Драги План за възобновяване може да бъде усъвършенстван и че слабостите в него се дължат на непрекъснатите кавги в обединението му.

" Именно по тази причина Италия се нуждае от сплотено и трезво мислещо държавно управление, което освен да не допусне нито едно евро от този проект да отиде напразно, само че и да обезпечи вложения и напредък на нашата страна ", сподели Мелони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР