Водачът на листата на коалиция Продължаваме Промяната“ Георги Стамов апелира

...
Водачът на листата на коалиция Продължаваме Промяната“ Георги Стамов апелира
Коментари Харесай

Георги Стамов: важно е съгражданите ни да излязат и да гласуват

Водачът на листата на коалиция „ Продължаваме Промяната “ Георги Стамов моли за висока изборна интензивност на идните избори в неделя. „ В момента страната ни се намира на исторически вододел. Хората би трябвало да излязат и да гласоподават, тъй като само по този метод може да се сътвори устойчиво ръководещо болшинство, с висока легитимност.

Трябва ясно да си дадем сметка за отговорността, която стои пред нас като общество и за последствията от избора, който ще създадем. Искаме да върнем България в 12-годишното време на Борисов, осеяно с корупция и злоупотреби или да продължим да променяме страната. Доказахме, че можем да го създадем “, съобщи Стамов.



Той уточни безспорните триумфи на „ Продължаваме промяната “ през седемте месеца, в които кабинетът Петков ръководи.

„ Въпреки привнесените рецесии, които ни сполетяха – война, международна инфлация, високи цени на енергийните източници, Ковид-19 пандемия, ние успяхме да реализираме доста триумфи. Правителството обезпечи помощ на жителите и бизнеса, удържайки недостига, пуснат бе Планът за възобновяване и резистентност, повишихме доста пенсиите и обществените помощи, а детските градини станаха безвъзмездни.



Изготвеният от Министерството на финансите бюджет беше напълно ориентиран към хората. Благодарение на компетентността на Асен Василев и екипа му, към края на юли, бюджетният остатък бе 1.5 милиарда лева, а събираемостта се усили доста. Оставихме постоянна страна.



Заедно с сътрудниците от Демократична България приехме промени в Закона за Данък добавена стойност, с които прагът за регистрация се увеличи от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева, която мярка бе мощно мечтана от бизнеса.

За страдание единият от съдружните ни сътрудници – Има Такъв Народ, неодобряваха стабилността на ръководството. В момента, в който отказахме да отпуснем безотчетно 3 милиарда лева за пътища станахме неприятни и неприемливи. В този миг задкулисието си пролича и Правителството падна. Но те не си дават сметка, че пострадали от политическата неустойчивост са жителите.



В Парламента,в една от двете комисии, в които членувах, беше тази по цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии. За 12 години нищо не беше свършено за въвеждането на електронното държавно управление, с изключение на да се усвояват едни пари. Ние направихме първите стъпки за електронизация на услугите. Това са действителни неща, хората ги виждат. “, добави още Георги Стамов.

Ще бъдат положени доста старания и за развиването на област Кюстендил. Основни цели в работата на кандидат-депутата ще са довеждане докрай на Коридор № 8, приемане на финансовите средства от „ Зелената договорка “, подкрепяне на земеделието,консолидиране на ВиК Асоциацията, осъществяване на концепцията за отделяне на Индустриална зона на територията на община Кюстендил.

„ Изключително съм удовлетворен, че след десетилетия застой, успяхме да стартираме работа по витално значимия, както за страната, по този начин и за цялата област Коридор № 8. Към момента обстановката е, че железопътната част на Коридора е пред довеждане докрай на проектирането и издаване на позволение за градеж, а за сухопътната част в сектора Кюстендил-Дупница, следва избор на реализатор за разработване на абстрактен план, за който е обезпечено финансиране.

Средствата от „ Зелената договорка “ би трябвало вярно да бъдат разходвани и да оказват помощ както на Бобов дол, по този начин и на останалите общини в област Кюстендил. Защото това са пари за обективен преход и точно справедливостта би трябвало да е основна при разпределянето им.

Подпомагането на земеделските производители е един от значимите ми цели. Всяка година има проблем с изкупуването на черешите, цените са ниски, а разноските огромни. А това е занаят на огромна част от моите съграждани. Затова страната би трябвало и ще вземе съответни ограничения за подкрепяне на този отрасъл “, означи Стамов.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР