Внушителен военен парад замисля МО за празника на войската 6

...
Внушителен военен парад замисля МО за празника на войската 6
Коментари Харесай

Военното министерство с грандиозни планове за 6 май

Внушителен боен церемониал замисля МО за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от съвсем всички мостри техника и оръжия, с които разполага.

Пред държавното управление, политическия хайлайф и поданството по жълтите павета ще преминат най-хубавите ракети, с които разполагаме. Хората ще видят мощните С-300, които рядко излизат на церемониал. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни, написа " Труд ".

Гражданите ще могат да видят и елементи от комплекса С-200, както и преносимия комплекс за противовъздушно прикритие на войските “Оса”. На парада Военновъздушни сили ще се показват още и с изтребители МиГ-29, вертолети “Кугър”, МИ-17 и други Пехотата пък ще извади танкове, които ще дойдат чак от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както съветски мостри, по този начин и американски, с които сме въоръжени – “Хамър” и “Гардиън”. Както и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Ще бъде показан и тактическият ракетен комплекс “Точка” /ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока, за наслада на мало и огромно. В общия строй ще набие крайник за първи път и рота от македонската войска, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония. Нейното присъединяване бе контрактувано по време на формалната аудиенция на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година.

Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР