Внушенията, че има организирана съгласуваност в действията на НФСБ, на

...
Внушенията, че има организирана съгласуваност в действията на НФСБ, на
Коментари Харесай

НФСБ ще иска КПКОНПИ да провери всеки член на Комисията по хазарта

Внушенията, че има проведена координация в дейностите на НФСБ, на Валери Симеонов, на финансовия министър и на изпълнителната власт, са безпочвени. Това съобщи в " Още от деня " Борис Ячев, ръководител на комисията " Борба с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос ".

Идеите за измененията в Закона за хазарта са от 2018 година Още тогава е премислян методът за по-сериозна регулация на част от хазартния бизнес, съобщи Ячев.
Борис Ячев, ръководител на парламентарната антикорупционна комисия: В последните няколко месеца се появи информация, че има проблеми в ръководството на Държавната комисия по
хазарта, финансовият министър също показа за тези проблеми, и, както се споделя, в този момент му пристигна времето на този закон.
Относно особеното облагане на Българския състезателен тотализатор и на частния бизнес, Ячев се съгласи, че не е обикновено да съществува такова разминаване, само че то е планувано в закона.

" Държавната комисия по
хазарта обаче е трябвало да контролира и уеднакви тази ставка ", уточни той и добави, че следва следствие от Специализираната прокуратура за какво не е последвало сходно деяние.
Борис Ячев, ръководител на парламентарната антикорупционна комисия: Още тази седмица народните представители от НФСБ ще внесем сигнал до Комисията за противопоставяне на корупцията - КПКОНПИ, с което ще желаеме да бъде тествано имущественото положение на членовете на Комисията по
хазарта - за тази и на предходните три. Съгласно член 6 от Закона за противопоставяне на корупцията управлението и членовете на Комисията по хазарта са задължени да подават заявления за имущество и за спор на ползи.
Проверката на КПКОНПИ ще покаже дали има разминаване сред заявеното и действителното имотно положение, както и дали са налице корупционни или други практики. Специализираната прокуратура и органите по финансов надзор също вършат инспекция, с цел да открият има ли злоупотреби от страна на членовете на Комисията по
хазарта или не, уточни той.

Ячев удостовери, че би трябвало да бъде въведена регулация и да бъде преразгледано местоположението на
казината, изключително на тези, намиращи се наоколо до учебните заведения.
Борис Ячев, ръководител на парламентарната антикорупционна комисия: Ако се вкара държавна регулация на една част от хазартния бизнес - приказваме единствено за лотарийните игри, и тя стане държавен приоритет, и се реализира през държавното дружество Български състезателен тотализатор, тогава на БСТ ще се даде опция да се развива в по-голям мащаб и приходите на Тотото ще бъдат доста повече от 50 млн. лева
Борис Ячев разяснява и тематиката с почитателите на футболния клуб " Левски ", като акцентира, че почитателите не пазят никакви частни, персонални, лобистки и финансови ползи, а желаят да има вероятност пред бъдещето на клуба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР