Внимателно следя сигналите, която родителската организация подава от няколко месеца,

...
Внимателно следя сигналите, която родителската организация подава от няколко месеца,
Коментари Харесай

Родители, подаващи сигнали срещу детските градини, водели политическа кампания

Внимателно проследявам сигналите, която родителската организация подава от няколко месеца, направихме редица инспекции и промени. След днешната конференция стана ясно, че става дума за политическа акция не за гражданска самодейност. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на сигналите, които подава родителска организация против нарушаванията в столичните детски градини и ясли.

По думите на Фандъкова условията, които имат тези хора имат, в действителност се извършват. „ Те споделят, че не се строят детски градини, че има дефицит на свободни места, като цитират регион „ Витоша ". Казват, че няма проекти за строителства в кв. „ Манастирски ливади ", безусловно всичко, което прочетох до момента като техни подадени сигнали е това, по което в действителност ние работим последните години ", съобщи Фандъкова. Според нея не би трябвало да се обобщават и нападат всички шефове на детски градини и учебни заведения в София, тъй като това е безусловно погрешно. „ Аз одобрявам това като политическа офанзива, считам, че би трябвало да има бистрота, направени са инспекции и има глобени шефове, само че не би трябвало да се хвърля сянка върху работата на всички шефове и учители, " уточни още тя.

По думите ѝ към този момент е основана работна група, която се занимава с това да направи лист с хронични болести, при които децата наложително би трябвало да се социализират. „ Много сътрудници работят с деца с разнообразни болести и просветителни потребности, и аз не бих желала тези родители, които разясняват тези въпроси, да се окажат в обстановката, че тяхното дете има проблем и някой да го оспорва ", разяснява Фандъкова. Тя сподели, че не би трябвало да приравняваме хората, които се грижат за нашите деца, с нарушители.

Директорите на детските градини, с които работим сега, са в безспорен стрес, тъй като цялото общество се отнася към тях, с помощта на внушения, като с нарушители., изясни още Йорданка Фандъкова. По думите й Столична община няма никакви съмнение в това, когато откри нарушавания, да ползва наказания, в това число и такива за премахване. „ Имаме шефове и учители, които работят със сърце и душа и не трябва да се обобщават, тъй като тези хора работят при сложни условия ", разяснява още тя. По думите й за 2006г. детските градини са посещавани от 32 хиляди деца, а в този момент са 48 хиляди, като това са 16 хиляди нови места и 180 млн. вложения ориентирани към тази активност. „ Детските ни градини като цяло са едни от най-хубавите в Европа, аз персонално на никое място не съм видяла подобен замък ", сподели Фандъкова при инспекцията на новоизградената детска градина в ж.к „ Младост " 4.

Тя уточни, че ще не престават със строителството, подобряването на изискванията, както и модернизацията на старите здания. „ Полагаме старания и за яслените групи, само че би трябвало да ви уверя, че на никое място в европейските страни няма напълно покритие на яслената възраст ", изясни Фандъкова. На въпрос дали се работи по схемата за приемане на финансова поддръжка за родителите, за чиито деца няма място в яслите, тя отговори, че това е остаряла концепция на Българска социалистическа партия. „ Парите са от данъкоплатците, нашето виждане е, че е най-добре с тези пари да строим и децата да имат места в детските градини, от едвам се изплаща такса от 60 лева " По думите й тези средства не могат да оказват помощ по този начин дейно на родителите при развъждането на децата им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР