Вниманието на изпълнителния директор на Softbank Масайоши Сон е насочено

...
Вниманието на изпълнителния директор на Softbank Масайоши Сон е насочено
Коментари Харесай

Softbank увеличава дела си в Yahoo Japan

Вниманието на изпълнителния шеф на Softbank Масайоши Сон е ориентирано към софтуерните компании с капацитет.

Още по тематиката
Verizon завърши договорката по придобиването на Yahoo

Yahoo и AOL се сплотяват в нова компания под името Oath
14 юни 2017
Verizon завърши придобиването на Yahoo за 4.5 милиарда $
14 юни 2017 Японският софтуерен конгломерат Softbank усилва каузи си в интернет компанията Yahoo Japan, която е благосъстоятелност на американската компания Altaba. Softbank купува акции за 221 милиарда йени (2 милиарда долара) от Altaba, с цел да разшири партньорството си с Yahoo Japan в бизнеса с онлайн търговия. След това интернет групата ще изкупи назад акции за 220 милиарда йени от Softbank, оповестява Reuters.

Сделката е значима за Softbank

В резултат на транзакцията делът на Softbank в Yahoo Japan ще се усили от 42.95% до 48.17%. От друга страна, Altaba – директният правоприемник на Yahoo, ще има 27% и ще разформирова взаимното сдружение с Yahoo Japan.

Сделката ще ускори съдействието на двете компании в онлайн извършването на покупки и други интетрнет услуги, разясниха от Softbank.

Изпълнителният шеф на Softbank Масайоши Сон разяснява, че партньорството им с Yahoo Japan е ключовo за осъществяването на тактиката им. Softbank и нейният частен фонд Vision Fund купуват миноритарни дялове в софтуерни компании от разнообразни страни, за които считат, че ще преобладават в бранша. Vision Fund е най-големият частен фонд в света, като до май е събрал 93 милиарда $.

Опциите пред Yahoo

На фона на оповестеното съглашение Softbank приготвя да листне на фондовата борса телекомуникационното си отделение, което може да се трансформира в най-голямото първично обществено предложение в Япония от 20 години насам.

Yahoo Japan би могла да употребява телеком услугите на Softbank, с цел да притегли повече клиенти за онлайн извършване на покупки и мобилни разплащания. Чрез Yahoo и други компании Softbank предлага разнообразни услуги на мобилните си консуматори против абонамент.

Акциите на Yahoo Japan нарастнаха с 12% при започване на търговията на борсата в Токио във вторник, само че в сряда леко отстъпиха. Въпреки огромния скок акциите на интернет групата бележат спад от 22% от началото на 2018 година

" Ясно е, че единственият метод Yahoo Japan да държи цената на акциите си нагоре е посредством вложения в противоположни изкупувания на акции ", сподели Ясуо Сакума, шеф на капиталовото отделение в Libra.

От известно време Altaba се стреми да продаде каузи си в Yahoo Japan. Двама представители на Altaba в борда на шефовете на Yahoo Japan ще бъдат освободени от служба след транзакцията. YAHOF Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР