Внезапни наводнения, причинени от необичайно силни мусонни дъждове, са отнели

...
Внезапни наводнения, причинени от необичайно силни мусонни дъждове, са отнели
Коментари Харесай

Най-малко 550 души загинаха при внезапни наводнения

Внезапни наводнения, породени от извънредно мощни мусонни дъждове, са лишили живота на минимум 559 души в Пакистан през последния месец, като измежду най-тежко засегнатите са отдалечени общности в бедната югозападна провинция Белуджистан, заяви държавна организация.

Правителствените организации и армията са основали лагери за помощ и подкрепяне в засегнатите от наводненията райони и работят за пренасяне на фамилиите и обезпечаване на храна и медикаменти. Освен смъртните случаи, наводненията са нанесли вреди на повече от 46 200 къщи, заяви Националният орган за ръководство на бедствията (NDMA).

" Правим всичко допустимо, с цел да осигурим огромна помощ и рехабилитация на потърпевшите от наводненията ", съобщи министър-председателят Шехбаз Шариф по време на посещаване в засегнатите региони.

Правителството на провинция Белуджистан обаче съобщи, че се нуждае от повече средства и се обърна към интернационалните организации за помощ.

" Загубите ни са големи ", съобщи основният министър на провинцията Абдул Кудоос Безенджо. Във всеки регион, обиден от наводненията, има дефицит на храна, а някои от тях са откъснати от останалата част на провинцията заради отмиването на повече от 700 км пътища, заяви „ Ройтерс “.

Безенджо съобщи, че провинцията му се нуждае от " голяма помощ " от страна на държавното управление и на интернационалните организации за помощ. Изминалият месец е бил най-влажният от три десетилетия насам, със 133% повече дъжд от междинния за последните 30 години, заяви NDMA. В Белуджистан, който граничи с Иран и Афганистан, са паднали 305% повече дъждове от междинното за годината, заяви организацията за бедствия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР