Внезапен прилив на румънски туристи по българското Черноморие. Според хотелиерите

...
Внезапен прилив на румънски туристи по българското Черноморие. Според хотелиерите
Коментари Харесай

Бум на румънски туристи по българското Черноморие

Внезапен прилив на румънски туристи по българското Черноморие. Според хотелиерите това е мълниеносен резултат от анулацията на наложителните PCR проби за влизащите у нас жители на Румъния, заяви bTV.

Добрият процес на събитията пристигна изненадващо за хотелиерите. В Слънчев бряг да вземем за пример някои от местата за настаняване се запълниха на 100%, а тези, които нямаха желание да отворят - отвориха.

" 300 индивида са поставили особено ваксина, с цел да могат да дойдат, тъй като изобщо никой не може да влиза и да излиза от Румъния. И последния ден още 300 индивида ми потвърдиха. Казват: " Нямаме PCR-и, нямаме карантини - идваме! ", описа Памбос Агапиу - уредник на интернационален латино фестивал.

Гърците, французите и италианците имат по-малко присъединяване във фестивала поради Коронавирус рестриктивните мерки, само че румънците наброяват 700 участници.

Хотелиерският притежател Валентин Ташев няколко пъти отсрочва отварянето на хотела си поради анулирани резервации. Миналия петък прогнозите за сезона не са изглеждали оптимистично.

" Имахме 300 резервации, които бяха анулирани, тъй като трябваше да заплащат PCR тест при тях. Те споделят, че коства 80 евро. Стана един огромен взрив, който аз като хотелиер от 1992 година до момента не съм виждал ", споделя Ташев.

От сектора показват, че голямата хотелска база в Слънчев бряг може да се изпълни единствено с проведени чартърни полети.

Въпреки това към този момент наклонността е на независима организация от страна на идващите туристи - с автомобил или билет на нискотарифна самолетна компания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР