Внесените в бюджета средства от данъци, осигуровки и акцизи от

...
Внесените в бюджета средства от данъци, осигуровки и акцизи от
Коментари Харесай

Лидл България: За 10 години сме инвестирали 1,2 млрд. лв. в ...

Внесените в бюджета средства от налози, осигуровки и акцизи от 2010 година до 2020 година са близо 1 милиард. Чрез нас над 250 български производители получиха достъп до европейския пазар

Във връзка с обява на в. " Марица " от 13.01.22 година бихме желали да заявим следното: показваме безапелационното си противоречие и се противопоставяме на съдържащите се в публикацията внушения и голословни тълкования на правилно оповестените и заверени от регистриран инспектор финансови доклади на " Лидл България ". Компанията неведнъж е подлагана на самостоятелни одити и данъчни инспекции от контролни органи и като един от най-големите вложители, данъкоплатци и работодатели в страната, " Лидл България " няма да допусне положителното й име да бъде накърнявано посредством внушения за злоупотреби, които освен не прави, а против които води дейна политика.

За интервал от 10 години " Лидл България " е вложила 1,2 милиарда лева - единици са компаниите в България, които могат да посочат по-висок размер на вложения в страната.

В.З.: Компанията е и измежду най-големите данъкоплатци и работодатели в страната,

като платените налози, осигуровки и акцизи от 2010 година до 2020 година в това число са близо 1 милиарда лева Платените налози единствено за 2020 година възлизат на 190 млн. лева Тези цифри са обществено налични и в нашите годишни финансови доклади, подадени в Търговския указател, още на 27.08.2021 година, месец преди крайния период от 30.09.2021 година, продължен по отношение на пандемията.

Относно цитираната оценка на социално-икономическото влияние от активността на " Лидл България " за 2019 година, наречена

В.З.: „ Ефектът Лидл “,

направена от Института за пазарна стопанска система, бихме желали да уточним, че тя съставлява основано вкупом търсене в размер на 1,12 милиарда лева за българската стопанска система.И този принос за стопанската система е вследствие на активността на компанията, освен това единствено за една година.

Като отговорно дружество съблюдаваме данъчните си отговорности и поставяме старания, надхвърлящи законовите условия, с цел да осигурим сходно държание от страна на всички наши български снабдители, с което да допринесем за секване на сивата стопанската система като цяло. Лидл България работи с над 250 български производители и в практиката си в никакъв случай не е налагала такси за рожден ден, входни такси, промоции към своите снабдители. Нещо повече, " Лидл България " е единствената комерсиална верига, която дава несравними благоприятни условия за експорт на българските компании на 24 европейски пазара – за 5 години (2016-2020) български компании са осъществили експорт за над 142 млн. лева Само за интервала януари-октомври 2020 година износът за българските компании възлиза на над 50 млн. лева и това е резултат, сбъднат в година на рецесия.

" Лидл България " е измежду водещите работодатели в страната и предлага едни от най-високите равнища на хонорари в бранша на търговията и приблизително за стопанската система в България - над 50% над междинната стойност за стопанската система като цяло. Търговската верига е

В.З.: притежател на интернационалното отличие TopEmployer за две следващи години

– интернационално самопризнание, което отличава компании от целия свят за използване на потвърдени работодателски практики и политики.

От стъпването си на пазара през 2010 година до този миг компанията постоянно е доказвала, че подхожда почтено, отговорно и законосъобразно по отношение на клиентите, чиновниците, бизнес сътрудниците, околната среда и локалните общности. Като виновна и транспарантна компания " Лидл България " преценява цялата си активност както с условията на използваните закони, по този начин и с високите етични стандарти за отговорно и стабилно българско дружество.В този смисъл чакаме медиите и публицистите да се водят в работата си от професионални стандарти и нравственос, която изисква инспекция на обстоятелствата и събитията, преди да бъдат оповестени съответни внушения или изказвания, неотговарящи на обективната конюнктура. Оценката на платените налози и такси, износът на български артикули и направените вложения зависи от позоваването на сравними цифри и документи, неналичието на които води до подценяване на всевъзможни старания, зад които стоят систематична и качествена работа на компанията на българския пазар в продължение на 10 години.

Спазвайки условията на българското законодателство, ние чакаме сходно държание и във връзка с репутацията на " Лидл България ", като сме подготвени да пазиме положителното си име с всички законови средства.

Още един път в умозаключение бихме желали да подчертаем, че " Лидл България " счита публикуването на погрешна информация във връзка с активността му, както и целенасоченото им интерпретиране за заблуждаване на обществеността, за нарушаване на правата на компанията.

Екипът на " Лидл България "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР