Внесените през септември 2018 г. законодателни промени за получаване на

...
Внесените през септември 2018 г. законодателни промени за получаване на
Коментари Харесай

Турската “Златна виза” е мега популярна

Внесените през септември 2018 година законодателни промени за приемане на турско поданство улесниха чужденците. Най-много поданство след вложения получават купувачите от страни в Близкия Изток. От средата на септември предходната година досега 981 чужденци са получили турско поданство, сочат данните на Централното ръководство по въпросите на поданството към министерството на вътрешните работи. За въпросния интервал близо 2700 чужденци са вложили в локалната стопанска система близо 1 милиарда USD, оповестява Daily Sabah.

Съществуват няколко варианти за приемане на поданство - покупка на неподвижен парцел (тук ограничаването е, че той не може да бъде продаван за интервал от 3 години след придобиването), основаване на работни места, разкриване на депозит в турска банка и други. Сумата, която искащите турско поданство би трябвало да влагат в бизнес, беше понижена от 2 млн. USD на 500 000 USD, а нужният брой разкрити работни места от 100 на 50. също по този начин турските управляващи намалиха цената, която да се вложи в парцел за приемане на поданство - от 1 млн. USD на 250 000 USD.

Иранците оглавяват листата на вложителите в парцели, които получават турско поданство от момента на импортираните промени - 253 души. На второ място са жителите на Ирак - 143 души са получили към този момент поданство от южната ни съседка. Третото място с 97 души е за Йемен. Турски паспорти са получили 94 афганистанци и 59 сирийци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР