Внесен е обвинителен акт срещу шофьора, който неволно уби съдийката

...
Внесен е обвинителен акт срещу шофьора, който неволно уби съдийката
Коментари Харесай

Предават на съд шофьора, блъснал смъртоносно съдийка на АМ Тракия

Внесен е обвинителен акт против водача, който несъзнателно умъртви съдийката от Апелативния спецсъд Емилия Петрова през януари. Това излиза наяве от известие на пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Нелепият случай стана в ранния следобяд на 29 януари на автомагистрала " Тракия " в региона на 102-и км в Пазарджишко. Тогава в посока София поради задимяване на платното, Петрова понижава скоростта на своята неголяма " Тойота Ярис ". Отзад я връхлита 37-годишният А.Б. с джип " Ленд Роувър ".

Експертизата заключава, че заради горящите край пътя треви сега на удара скоростта на дамата в най-лявата лента е била 18-20  км/ч. При удара роувърът пък се е движел със 143 км/ч., която съгласно обвиняването се явява скорост, несъобразена с пътните условия - димящ сектор. Затова и А.Б. ще отиде на съд за причиняване на гибел по несъобразителност - точно поради несъобразена скорост. Основният състав на члена, по който са го подвели към този момент, предвижда лишаване от независимост от две до шест години.

Младият мъж не е бил пийнал или дрогиран. След удара дребната тойота изгаря изцяло.

Предстои насрочване на делото в Окръжен съд - Пазарджик

Ето и известието от през днешния ден:

Окръжна прокуратура – Пазарджик съобщи на съд обвинен за причиняване на злополука по несъобразителност на димящ сектор на автомагистрала „ Тракия “, при която е починала 55-годишна жена

Днес, 3 октомври 2022 година, Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт по отношение на А.Б., на 37 година Той е предаден на съд за това, че на 29.01.2022 година към 14.40 ч. на автомагистрала “Тракия “, обл. Пазарджик,  в посока към гр. София, на км 102, при ръководство на лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж Спорт “, е нарушил разпоредбите за придвижване –  не е направлявал непрестанно моторното транспортно средство и се е движел със скорост, несъобразена с пътните условия - димящ сектор, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 55-годишната Е.П. Тя е управлявала лек автомобил „ Тойота Ярис “. Престъплението е квалифицирано по член 343, ал.1 писмен знак “В “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс вр. чл.20, ал.1 и алинея 2, предл.  1 от Закона за придвижване по пътищата.

На 29 януари 2022 година потърпевшата Е.П. се движела по автомагистрала „ Тракия “ в последна лява лента в посока към гр. София, като управлявала лек автомобил „ Тойота Ярис “ със скорост от 18-20  км/ч. Участъкът на км 102 бил мощно и гъсто димящ от пожар в суха тревна растителност в паралелен на пътното платно напоителен канал.

Към 14,40 ч. в същата лента се движел лек автомобил  “Ленд Ровер Рейндж Спорт “, ръководен от А.Б. Той също пътувал в посока към гр. София. Движел се със скорост от към 143 км/ч., която била несъобразена с пътните условия - димящ сектор. Заради влошената видимост А.Б. не съумял да забележи движещия се пред него лек автомобил „ Тойота Ярис “ и го блъснал в задната част.  Вследствие на конфликта лидерката Е.П. е умряла на място. След удара двата автомобила се зацепили един в различен и  движейки се дружно надясно се открили на десния прием. От удара управлявания от потърпевшата автомобил се е запалил и пожарът е обхванал и другата кола.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза повода за гибелта на Е.П. е тежка съчетана черепно-мозъчна, гръдно-коремна и опорно-двигателна контузия.  А.Б. е бил тестван за алкохол и опиати, като резултатите от пробите са били негативни. 

Разследването по делото е завършено от Окръжна прокуратура-Пазарджик в период от осем месеца.  Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР