Внедряването на оптични връзки и гигабитови услуги беше стимулирано от

...
Внедряването на оптични връзки и гигабитови услуги беше стимулирано от
Коментари Харесай


Внедряването на оптични връзки и гигабито


Внедряването на оптични връзки и гигабитови услуги беше подтиквано от пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Около 1,2 милиарда клиенти по света ще употребяват услуги за широколентов достъп до интернет през 2023 година , като техният брой ще приближи 1,3 милиарда до 2026 г ., предвижда изследователската компания Omdia. Е кспертите чакат увеличение на каузи на абонаментите за скор ост от 1Gbps.

„ Търсенето на благонадежден широколентов достъп ще подтиква растежа на гигабитовите услуги и оптичните [технологии] ще играят основна роля в това ”, съобщи анализаторът на Omdia Питър Бойланд, представен от.

Данните сочат, че в края на 2020 година 618 милиона широколентови клиенти по целия свят са били свързани към оптични мрежи. Експертите считат, че още през 2022 година този брой ще се усили с над 100 милиона и ще доближи 719 милиона клиенти, множеството от които ще са в Китай.

В същото време броят на клиентите на гигабитов широколентов достъп в международен мащаб ще нарасне повече от два пъти – от 24 милиона през 2020 година до 50 милиона през 2022 година
още по темата
Основният мотор, който подтиква внедряването на оптични връзки и разпространяването на гигабитови услуги, беше пандемията от Covid-19. На този декор търсенето на високоскоростни широколентови връзки, нужни за работа от разстояние и учене, телемедицина и онлайн занимания, набъбна по целия свят.

Проучването на демонстрира, че това, което потребителите ценят най-вече, е надеждността и скоростта на широколентова интернет връзка. 36% от респондентите означават увеличение на зависимостта на потребителите от широколентови услуги по време на пандемията.

Благодарение на по-нататъшното развиване на оптичната инфраструктура, делът на клиентите с гигабитов широколентов достъп, който беше 2% през 2020 година, ще доближи 4% през идната година. Omdia също по този начин предвижда, че до 2026 година повече от 17% от световния брой широколентови клиенти ще имат достъп до интернет със скорост над 1Gbps.

В същото време специалистите поучават доставчиците да вземат поради пазарното търсене в своите тактики за разширение на гигабитовите услуги и да подхващат целеустремен метод, когато влагат в оптични мрежи.

„ Доставчиците на информационни услуги би трябвало деликатно да възнамеряват внедряването на гигабитови мрежи, като в същото време проучват фактори като инфраструктурни провокации, пазарна конкуренция и предстоящо търсене ”, написа Omdia.

Анализаторите прибавят, че даже откакто мрежите са приключени, операторите би трябвало непрестанно да следят евентуалните съперници, да вършат нововъведения и да актуализират гамата си от услуги, с цел да останат пред конкуренцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР