Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна

...
Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна
Коментари Харесай

БСП внася Закон за държавен фонд за развитие на Северозапада


Внасяме Закон за държавния фонд за стабилно развиване на Северозападна България, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която през днешния ден бе във Враца. Кохезионната политика и частични единични ограничения на разнообразни държавни управления не дадоха резултат и Северозападният район продължава сензитивно да изостава в своето развиване, разяснява с паника ръководителят на левицата. Тя предвижда, че икономическите и обществени последствия от рецесията ще обиден най-силно по-слабите райони и ще доведат до още по-големи неравенства. На неналичието на произвеждане, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села би трябвало да се отговори с явен и сложен проект за догонващо развиване. Ние имаме подобен и го представяме през днешния ден пред вас. Стига единствено думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, конструкция, финансиране и ограничения. Целта ни е- развиване на стопанската система, работните места и приходите, безапелационна бе Нинова.

Заедно с нея във Враца бяха депутатите от Северозапада- Атанас Костадинов, Николай Иванов, Стефан Бурджев, Васил Антонов, Чавдар Велинов, Филип Попов, Цветан Топчиев, Илиян Тимчев, Милко Недялков, Анастас Попдимитров, Валентина Найденова, регионални ръководители на Българска социалистическа партия от общините Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен. Тя благодарина всички кметове, депутати, регионални и общински структури на Българска социалистическа партия, специалисти и поданици на петте области за събираните подписки и експертна помощ при правенето на закона.

Със основаването нафонд за държавни вложения в Северозападна България, обхващащ общините Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, се цели социално-икономическо развиване на Северозападния район.

Неотложно е намирането на вложители в района, катодържавата би трябвало да предложи тласъци. Едно от предложенията на Българска социалистическа партия ефондът за стабилно развиване на Северозападна България да разполага годишно със средства в размер на 100 млн. лева, като те се влагат в сдружения и недвижимо имущество на територията на общините от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Българска социалистическа партия предлага също фондът да подкрепя финансово общините и стопанските субекти с активност в Северозапада за построяването наиндустриални паркове, техническа инфраструктура и предприятия за изкупуване и преправка на земеделска продукция против 10 годишен ангажимент за изкупуване на земеделска продукция от аграрни производители от района.

За да се усъвършенства образованието в Северозапада, както и да се спре демографският срив, ограниченията на Българска социалистическа партия са субсидиране напроекти в региона на висшето и приблизително обучение, ориентирани към районните потребности. Също по този начин обезпечаването на жилищни стратегии за млади квалифицирани фрагменти и отпущането настудентски стипендиисрещу ангажимент за завръщане и работа в района.

За разрешаването на казуса с неналичието на аптечно обслужване в района Българска социалистическа партия предлага разкриването на общински денонощни аптеки в общинските центрове.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР