Внасяме предложение в Столична община, което се касае за възможността

...
Внасяме предложение в Столична община, което се касае за възможността
Коментари Харесай

ВиК-София ще отпусне 400 литра вода в секунда за Перник

Внасяме предложение в Столична община, което се касае за опцията за доставка на вода за Перник през водопреносната мрежа на София. Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов след днешното съвещание на държавното управление.

"Становището на концесионера на ВиК-София споделя, че по тази мрежа могат да се преведат в допълнение 400 литра в секунда, а нашето искане беше за 300 литра в секунда, с цел да може да бъде обезпечено водоподаването към град Перник. Целта е да възстановим силите на язовир „ Студена “, добави той.

На въпрос за терзанията в енергийния бранш и дали използването на вода от "Белмекен " няма да се отрази на стабилността на енергийната система Караниколов отговори, че за тази непоклатимост трябвали 12 млн. куб. метра, а в "Белмекен " имало 84 млн. метра.

Правителството взе решение през днешния ден, с което упълномощи министъра на стопанската система Емил Караниколов и районния министър Петя Аврамова в порядъка на днешния ден да изискат от Столичния общински съвет единодушие през мрежата на Столична община, през която минава инфраструктурата на водата, да бъде обещано единодушие води, пренасочени от водосбора на „ Белмекен “, през Бели Искър, да преминат към град Перник по отношение на рецесията.

Петя Аврамова разгласи, че Камарата на строителите в България са провели среща с премиера Бойко Борисов, на която са декларирали подготвеност да оказват помощ за построяването на помпената станция и тръбопровод. Все още обаче няма решение какъв брой тъкмо ще коства. Караниколов допусна, че незабавният план ще излезе до 25 млн.лв.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР