Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и

...
Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме вота на недоверие, падането на кабинета гарантира просперитет


„ Внасяме другата седмица избор на съмнение за корупция. Оставката и рухването на този кабинет е гаранция за разцвет на България и вероятност пред българския народ “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , съобщи БГНЕС.

В декларация от името на парламентарната група Нинова насочи следващата порция рецензии към кабинета „ Борисов 3 “. „ Съществуват най-малко три действителности сега. Първата е пандемията от COVID-19. Болестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните ограничения, вместо да ни е урок за незабавна промяна в здравния модел, от ден на ден се ускорява чувството за политически цели. Прави усещане, че случаите на инфектирани порастват правопропорционално на свадите, генерирани от властта “, счита Нинова.

Според нея точно стягането на ограниченията против разпространяването на заболяването служи за „ прикриване на свадите и закрепване на ръководството “.

„ Втората действителност е икономическата и обществена рецесия, която идва в резултат н пандемията. С просто око се вижда, че идва торнадо, което засмуква и унищожава служащи, компании, вложения и семейства “, продължи водачът на левицата. „ Третата действителност, най-опасната – не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни – България. Основата е държавността. Нито една институция не работи по правила “, съобщи още Нинова пред депутатите.

За образец тя даде изчезналите големи суми в бюджета, поради неплатени налози от няколко хазартни компании, както и записите с гласа на премиера Бойко Борисов.

„ Премиер заплашва проверяващ публицист и унижава българския парламент посредством неговия ръководител. Докато прави всичко това, спи с револвер до главата, обграден от пачки пари. Други предприемачи разкриват по какъв начин силово и надменно им се лишават компании. Това е разпад на държавността “, счита Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи още, че групата ще внесе предлагането за анкетна комисия, която да откри обстоятелствата за закупуването на акции в Първа капиталова банка от държавната Банка за развиване, което, съгласно нея, се е случило на занижени цени. До дни от левицата публично ще предложат и основаването на втора такава комисия за изчезналите налози и такси в хазната от хазартния бранш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР