ВМРО настоява за извънредно заседание на НС за квотите за

...
ВМРО настоява за извънредно заседание на НС за квотите за
Коментари Харесай

ВМРО поиска извънредно заседание на НС за квотите за БГ музика |

Вътрешна македонска революционна организация упорства за изключително съвещание на Народно събрание за квотите за БГ музика. За това прикани ръководителят на парламентарната група на патриотите в 45-ото Народно събрание Искрен Веселинов в собствен пост във фейсбук.

Причината е вчерашната обява в обществената мрежа на министър-председателя Бойко Борисов, от която излиза наяве, че той приема концепцията на Вътрешна македонска революционна организация, която беше импортирана и като смяна в Закона за радиото и малкия екран преди повече от година.

" Целта ни беше най-малко 30% от наличието на електронните медии, което ни залива и даже на подсъзнателно равнище трансформира културната ни матрица, да бъде българско. Взехме образец от демократична Франция, където процентът е много по-висок. Тази пролет парламентарната комисия по просвета и медии, доминирана от ГЕРБ, го отхвърли. „ За “ гласоподаваха единствено двамата представители на Оперативна програма – Мария Цветкова и Христиан Митев. Законопроектът ни въобще не бе позволен до пленарната зала на Народното събрание (пак от ГЕРБ), а да фабрикува доводи „ срещу “ бе ангажирана даже комисията за защита на конкуренцията, сякаш става дума за салами, а не за нематериалност, разяснява в поста си концепцията Веселинов.

Той напомня, че против това са били безусловно всички парламентарни групи, в това число и тази на ГЕРБ.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация считаме, че политическото танго е нещо, което, в случай че се „ заиграва “, то би трябвало най-малко да е в интерес на хората. Призовавам водача на ГЕРБ да потвърди, че обещанието му не е следващата предизборна „ акция “ и да подсигурява приемането на закона още в този момент, написа Веселинов.

Той добавя и следното:

" Цвета Караянчева (председателката на Народно събрание от ГЕРБ) да свика изключително съвещание на Народното събрание и да приемем нашия закон, гарантиращ освен материалното оцеляване на българските създатели, само че и запазването на българската просвета и еднаквост. И дано, в едно такова съвещание да се прегледа и друго предложение на Вътрешна македонска революционна организация – това за разширение рамките на неизбежната защита. Ставаме очевидци на зачестили набези по селата, а хората не могат да се защитят сами, тъй като в този момент законът ги стопира. Този законодателен проблем също би трябвало да се позволи в незабавен порядък. "

Според Веселинов в този момент е моментът да покажем единение и висока парламентарна просвета.

" Всичко друго е „ игра с публиката “, разяснява още заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР