Вместо природни ресурси, нашият бандитски авангард точи кохезионни пари от

...
Вместо природни ресурси, нашият бандитски авангард точи кохезионни пари от
Коментари Харесай

Стоян Панчев: Бандитският ни авангард точи пари от ЕС, но вече не стигат и затова прибягва до Божков и Бобокови

Вместо естествени запаси, нашият бандитски авангард точи кохезионни пари от Европейски Съюз. Подобно на нефта, те изискват релативно малко изпитание, откакто имаш подготвена инфраструктура (дали за дълбаене в земята или надзор на държавната администрация).
Също по този начин зависят от външни фактори, без някакви особени предприемачески напъни.
Това е хипотезата на икономиста Стоян Панчев, която, съгласно него, се удостоверява от случая "8-те джуджета ", пък и от последните 10+ години ръководство
Както сами са си споделили, няма да се влиза в асансьорния бизнес на Изамет, ще източат парите от новата стратегия на Европейски Съюз за асансьорите. Магистралитр, санирането, зелената договорка, избавителният фонд - всички са доста убави, щото са свежа захар за тумора.
Сега, явно към този момент не стига, по тази причина и евентуално се прибягва към Божков, Бобокови и така нататък Нещо като мостово финансиране, до момента в който се види ще дойдат ли напечатаните от ЕЦБ милиарди мазнинка по тръбопровода?, написа още той.
Ето и останалата част от поста му:
Преди 7-8 години човек с опит и много знания за действието на политическата система ми разви тезата, че още след 2009 година е бил изработен несполучлив опит да се ръководи и у нас по нещо наподобяващо "моделът Путин ".
Според събеседника ми, тогава не проработило, тъй като у нас, за разлика от необятна Русия, няма нужните естествени запаси, които да бъдат заграбени и да разрешат изплащането на държавно-олигархична система, способна да задържи задоволително огромно парче власт.
Разбираемо е - с цел да имаш този модел би трябвало да захранваш необятна система от кронита, наказателен уред, медии, политически клакьори. В същото време, без петрол, газ и диаманти, ще би трябвало парите да идват от естествен, работещ бизнес. Такъв бизнес с бандитски режим няма по какъв начин да се получи. Дори и да бъде заграбен непосредствено, ръководството му не е лесна работа, пък и води до общо обедняване и политически проблеми.
Т.е. редовно сме имали шанс, че няма по какъв начин да се получи у нас същинска тежка, бандитска автокрация. В подобен случай, обаче, за какво сега виждаме някакъв роден еквивалент навръх Путиновото "опраскване " на богаташите?

Стоян Панчев, фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР