Вместо овации, Джена предизвика скандал в бранша. Тези дни жената

...
Вместо овации, Джена предизвика скандал в бранша. Тези дни жената
Коментари Харесай

Джена се завърна на сцената с кражба! Ето чие е новото и парче

Вместо аплодисменти, Джена провокира скандал в сектора. Тези дни дамата на музиканта Наско Канара показа предлагането си за лятото „ Коя ”, с която бележи и рестарта на кариерата си откакто роди сина си Атанас Стоев III, написа HotArena. Звездният момент на пайнерката обаче търпя едвам няколко часа, тъй като меломани бързо откриха нередности с новото й предложение. Оказва се, че мелодията е едно към едно с тази на песента „ Gna – Gna” на арменската звезда Михран Чакърян.

В известен уебсайт за фолк е посочено, че музиката и аранжимента е на Николай Пашев, поради което някои почитатели се взеха решение, че има неточност. Други обаче допуснаха, че от уеб страницата може да са се подвели от формалния канал на „ Планета” в „ Youtube”, където било посочено точно авторството на младия композитор. Случайно или не сходна информация към парчето на Джена в канала на „ Планета” към този момент не съществува. Именно това накара мнозина да се усъмнят, че Джена и екипът й може и да не са се съобразили с авторските права на композитора Ричард Малдениан, основал шлагера на Михран Чакърян. Дали в тази ситуация с парчето „ Коя” става въпрос за плагиатство или кавър, към този момент не е ясно, само че напълно скоро ще се обясни, защото абсурдът към този момент е реалност.

„ Нищо чудно и тази ария на Джена да бъде свалена от интернационалния сайт”, предсказват меломани, припомняйки ориста на миналогодишния й летен шлагер „ Дразни ме пак”. Тогава фолкпевицата гордо съобщи, че песента е по концепция на самата нея и брачният партньор й Атанас Стоев. Музиката основала точно тя дружно с цигуларя Георги Георгиев. Малко след премиерата на „ Дразни ме пак” обаче турски композитор пусна тъжба против Джена. Оплака се, че нашенката е откраднала от него част от инструменталния откъс в парчето си. В резултат шлагера на пайнерката бе свален от „ Youtube”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР