Вместо общински паркингите около НДК са затворени или раздадени на

...
Вместо общински паркингите около НДК са затворени или раздадени на
Коментари Харесай

Паркингите около НДК са затворени или раздадени на частници, твърдят от Спаси София“

Вместо общински паркингите към НДК са затворени или раздадени на частници . Това настояват от " Спаси София ".

Те оповестиха, че са изпратили претенции до районните кметове, ЦГМ, Столичната община и страната да им бъдат предоставени договорите , изискванията и периодите за отдаването на паркингите.

Целта е всички паркинги към НДК да се върнат към Общината и да станат част от Синята зона.

По думите на градските деятели, към НДК са издигнати три подземни гаража с общ потенциал от към 800 места. Най-големият от тях се намира при бул. " Фритьоф Нансен ", само че поради високите цени стои полупразен и се е трансформирал в място за депозиране на излезли от приложимост коли.

Те споделят, че цената за месечен абонамент там е към 200 лева - фрапантно повече от цената за годишна винетка в Синята зона на цена 150 лева

Голяма част от втория огромен под земята паркинг, намиращ се при бул. " Витоша ", е отдадена чартърен на частни компании за печатарски завод . Третият под земята паркинг с вход откъм бул. " Пенчо Славейков " пък въобще не работи, настояват още те.

Според общинският консултант Борис Бонев е неуместно да има печатница в центъра на София, където имам сериозен проблем с паркирането или пък да имам общински паркинг, който не работи.

Бонев добави, че двата наземни паркинга на ЦГМ би трябвало също да се приобщят към Синята зона , с цел да може да важат същите правила както в останалата част на зоната. - изяснява още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР