Вместо да гледат стопанство и да заплашват животновъдството с масови

...
Вместо да гледат стопанство и да заплашват животновъдството с масови
Коментари Харесай

Живот на село? По-добре бинго, сериали и канцерогени

Вместо да гледат стопанство и да заплашват отглеждането на животни с всеобщи болести, българските пенсионери могат да се отдадат на надалеч по-продуктивни занимания. Време е да се постави завършек на тяхното съмнение към институциите - БАБХ, Европейски Съюз, Народното събрание и политиците, които, както е известно, са постоянно мощно загрижени за тях и от години се посещават на тяхното благополучие. Сега хората на напреднала възраст с подготвеност могат да предложат животните и поминъка си на цялостно изтребване. Баба Дора, на която съчувства всичко живо, да вземем за пример изобщо не подозира какви необятни благоприятни условия биха се отворили пред нея, в случай че загърби неволите на селския живот и се отдаде на безкрайните вариации, които стоят отворени пред всеки пенсионер. Ето кои:
1. Разходка с ръце на гърба и наведена глава
Вместо да се трудят по през целия ден в градината и да вършат всичко допустимо, с цел да подкрепят фамилиите си, възрастните хора просто биха могли да се разхождат по няколко часа дневно по улиците на града. Това става с ръце, сложени на кръста, с цел да се редуцират болките от ишиаса (истинския, не като този на Юнкер), и тук-таме да се подвига празен взор към светофарите, с цел да се реши дали е пристигнало време за секване. Тези блуждаещи разходки, известно е, са доста по-интересни и значими от непостижимия селски труд и неимоверно оживяват градското пространство.
2. Да ядат храни от огромните вериги, вместо да си ги създават сами
В това домашно произвеждане има нещо прекомерно подозрително - та не е ли то камшик за стопанската система, за потоците от пари, които би трябвало да се въртят непрестанно и в които пенсионерите по този начин съмнително не желаят да влагат 150-те си лв. пенсия? Много по-добре би било, в случай че те си купуваха храна от огромните хранителни вериги. Само по този начин ще могат да опитат страхотната комбинация от консерванти, оцветители и по този начин нужния коктейл от канцерогени (трябва да се подлагаме на тях, с цел да изградим по-силна отбрана, тъй като в случай че ядем единствено биохрани, организмът се разглезва и отслабва). Пластмасов домат, някакво нещо, което се споделя " млечен артикул ", цялостно с вода свинско и надрусано с антибиотици пилешко - това меню може изчерпателно да размени селското произвеждане и да освободи на възрастните хора задоволително свободно време, което вместо да трошат по нивите, да прекарат във:
3. Гледане на турски сериали
Кръщаването на животните на село с разнообразни имена, развъждането на цели генерации кози и крави, основали цяло родословие, което се помни от баби, деца и внуци, е към този момент анахронизъм. Много по-завладяващи биха могли да бъдат фамилните връзки в турските сериали, в тяхното надълбоко трагично напрежение, изненадващи обрати и най-много скорост на действието, които едно яре изобщо не може да възпроизведе - то просто се ражда, пие мляко, пасе трева и най-после умира.
4. Да вървят за минерална вода
От сериалите се ожаднява и е ред на друго обичано занятие - да се възползваме от богатствата на българските минерални извори. Задължително това значи възрастните да се реалокират да живеят в София, допустимо най-далеч от Горна Баня по права, диагонал, хипотенуза и така нататък Тогава преживяването да отидат да си налеят прясна, вкусна и потребна минерална вода ще е е по-пълно. Понякога ще имат потребност от отмора - по тази причина да минават през Централните хали, където и да живеят в столицата, все ще е на еднообразно разстояние от там. В столицата, не на " Камбаните " обаче!
5. Носталгия по едно време
Този селски труд, работата с животните и земята, увлича хората на възраст в едно прекомерно ангажиране с действителността и сегашното. Те непрестанно се постанова да мислят за сеитба, беритба и прочие еднообразни естествени цикли, които ненужно затормозяват мозъка им. Ако се откажат от селото те умерено ще могат да се предадат на носталгията по едно време и да се трансфорат в такива каквито ги желаеме - едни мърморещи и мрънкащи другояче паметливи членове на фамилията, които служат само, с цел да ни напомнят какъв брой хубаво е било преди време и какъв брой зле е в този момент. Носталгията по близкото минало има потвърден антисклеротичен резултат и е за предпочитане пред гледането нацяло стопанство.
6. Бинго, тото и други
Работата на село не носи никакви занимания, само че виж, избием ли животните им, нещата може да се трансформират. Има безчет хазарни игри, които могат да щурмуват освободеното от селска работа схващане на пенсионерите и да им дадат това, от което най-вече се нуждаят - празни очаквания, които да ги развличат от сивото всекидневие. Няма нищо по-хубаво от това една минимална пенсия да бъде поделена сред хазарт и медикаменти, като последователно може първото да вземе да надвива, тъй като когато душата се вълнува и мечтае, какво значение имат тегобите на тялото?
Автор: Райко Байчев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР