ВМА ще обучава лекари от България и Югоизточна Европа, благодарение

...
ВМА ще обучава лекари от България и Югоизточна Европа, благодарение
Коментари Харесай

ВМА започва обучение на хирурзи от Югоизточна Европа

ВМА ще образова лекари от България и Югоизточна Европа, с помощта на основания уникален в района Международен референтен център. Това оповестиха от пресцентъра на Военномедицинска Академия (ВМА).

Млади експерти и специализанти ще имат опцията да усвоят всички новаторски техники, преминавайки курсове в Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия и Клиника по ендоскопска хирургия.

Придобитата в последно време все по-голяма популярност на екипа на професор Никола Владов в интернационален проект притегли вниманието на компания „ Джонсън и Джонсън”, която взе участие интензивно в обучителния развой на сътрудниците си за рационализиране на тяхната подготовка и положителната здравна процедура, с последващите изгоди за пациентите.

Като почитан член на многочислени интернационалните професионални асоциации и изключително като съосновател на най-младата интернационална асоциация за лапароскопска чернодробна хирургия, професор Владов бе разпознат като хирург, заслужен да образова сътрудниците си освен от България, само че и от цяла Югоизточна Европа. Затова, във ВМА беше основан Международен референтен център за образование на млади хирурзи.

Първият курс се организира в интервала 7-9 ноември 2018 година, в границите на който трима хирурзи от УМБАЛСМ „ Пирогов” имаха опцията да следят лапароскопски осъществени Хемиколектомия, Хиатална херния, Туморна резекция на надбъбрека и други, както и отворена Уипъл панкреатикодуоденектомия.

От 22-23.11.2018 година следва идващ курс, този път с интернационално присъединяване на хирурзи от Хърватия.

Подобни образования ще има и в Клиника по ендоскопска хирургия, ръководена от полковник доцент Пламен Иванов, където тематиката е обвързвана най-вече с Лапароскопска колоректална хирургия. Първият курс, с трима хирурзи от УМБАЛСМ „ Пирогов”, е плануван за 14 и 15.11.2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР