ВМА и най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders” отново заедно

...
ВМА и най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders” отново заедно
Коментари Харесай

ВМА и “Sofia Riders” с нови обучения за начинаещи мотористи

ВМА и най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders” още веднъж дружно в борбата за спасяването на човешки животи.

Сътрудничеството сред болничното заведение и феновете на високите скорости стартира през предходната година, когато бяха извършени няколко взаимни начинания и образования за оказване на „ Първа помощ” на пътя.

Безопасното шофиране, значимостта на оборудването, техническа редовност на мотоциклета бяха измежду тематиките, наранени при откриването на просветителна стратегия на “Sofia Riders” за начинаещи и кандидат-мотористи.

Неизменна част от нея бяха и експертите от ВМА с следващия си урок за „ платинените 10 минути” – доктор Емил Кържин и основен специалист Ася Дишкова.

Събитието, провело се в столичен мол, бе намерено от началника на ВМА – бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който дойде на място с персоналния си мотоциклет “Веспа”:

„ Изключително ми е прелестно да бъда още веднъж измежду вас. Ние във ВМА постоянно сме подкрепяли сходни начинания, тъй че постоянно можете да разчитате на нас”, съобщи професор Мутафчийски.

Той акцентира значимостта на сходен вид образование, изтъквайки че неведнъж мотористите стават очевидци на произшествия и тяхната интервенция в първите минути, до изчакване на профилираните медицински екипи, може да е решаваща. За задачата обаче те би трябвало да имат съответните знания по „ Първа помощ”. Поради тази причина курсовете, които се организират с дейното подпомагане на ВМА, ще продължат и отсега нататък. Обмисля се сходни образования да бъдат направени и в останалите градове в България, където ВМА има лечебни заведения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР