Влошаващите се финансови резултати за последните две години в комбинация

...
Влошаващите се финансови резултати за последните две години в комбинация
Коментари Харесай

Доставчикът на тапицерии за BMW се оттегля от България

Влошаващите се финансови резултати за последните две години в композиция с неналичието на работна мощ и натискът за по-ниски цени от страна на клиентите са причина компанията, която доставя тапицерии за автомобилния производител, да приключи активността си в България.
Доставчикът на тапицерии за BMW „ АЛС България “ (Automotive Leather Company - ALC), се отдръпва от България, съобщва профилирания уебсайт autobild.bg.

В петък целият личен състав на компанията в страната ни, наброяващ 1400 души, е бил известен за решението, взето от канадските притежатели на сдружението.

Oще през есента „ АЛС България “ оповести, че редуцира производството си в Благоевград и го изнася в по-малко помещение. Именно в Благоевград сдружението се надяваше да се оправи с дефицита на фрагменти, само че и там удари на камък, както и при другите си два обекта – в Ихтиман и Мусачево. Липсата на работна мощ е оценена като съществено спънка за бъдещото развиване на компанията в България.

В обява „ Капитал “ разкрива, че за 2017 компанията производител понижава приходите си с 24% до 122,7 млн. лв. (за миналата година към момента няма обществено оповестени финансови резултати). От изданието показват още, че българското звено на компанията напоследък е изпълнявало поръчки на първо място за MINI – а продажбите на този бранд са паднали с близо 3 % за 2018. Така английската марка се оказва единствената в портфолиото на BMW, която регистрира спад за м.г.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР