Влизането в сила на спорните промени в Закона за горивата

...
Влизането в сила на спорните промени в Закона за горивата
Коментари Харесай

Приеха отлагането на спорните промени в Закона за горивата

Влизането в действие на противоречивите промени в Закона за горивата се отсрочва с шест месеца, реши парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации. Първоначално гласуването беше отсрочено, тъй като на съвещанието не пристигнаха вносителите, само че по-късно комисията още веднъж се събра и одобри измененията с гласовете на ГЕРБ и Обединените патриоти. През предходната седмица против част от текстовете се оповестиха от КРИБ и Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива, а Тристранният съвет за национално съдействие прикани законът да се отсрочи. Правителството предложи на Народното събрание да доработи закона, преди той да влезе в действие.

До предлагането за отсрочване на закона се стигна, откакто притежателите на дребни бензиностанции заплашиха с митинг на " жълтите жилетки " поради условието да заплащат 20 000 лева за регистрация на компаниите си и още 20 000 банкова гаранция, а продавачите на бутилирана газ се оповестиха против условието да имат на склад 10 000 оборотни бутилки.

Днес обаче те не бяха поканени в парламентарната комисия. От КРИБ обявиха, че по този начин не се дава думата на най-засегнатия отрасъл и приканиха депутатите да гласоподават отлагането на закона.

Големите търговци на горива попитаха, кой има изгода от отлагането на закона.

От петролната и газова асоциация приканиха законопроектът по-бързо да бъде признат, защото в сивата стопанска система се губят до 1 милиарда лева годишно.

От минната промишленост желаеха преправка на текстовете, макар че по-рано през днешния ден в Българската стопанска камара оповестиха, че поддържат закона, дружно с сътрудниците си от металургията и строителството.

Председателят на комисията за наблюдаване на приходните организации се съгласи с част от настояванията.

С гласовете на народни представители от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации отсрочи със 6 месеца влизането в действие на Закона за горивата./ Българска национална телевизия

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР