Влизането в сила на Наредба №18 на Националната агенция за

...
Влизането в сила на Наредба №18 на Националната агенция за
Коментари Харесай

Бизнесът: Смяната на касовите апарати да се отложи за...

Влизането в действие на Наредба №18 на Националната организация за приходите (НАП) за промяна на касовите апарати и софтуерите за продажба във всяка записана по Данък добавена стойност компания би трябвало да се отсрочи до края на 2019 година Причината е, че бизнесът няма да се оправи и е вероятен колапс на стопанската система, безапелационен е Ясен Танев, основател на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт.

Промяната е наложителна поради фискалните загуби от над 300 млн. лева и укриването на обороти от над 1 милиарда лева годишно, които са вероятни заради цялостното неявяване на регулация на софтуерите за ръководство на продажбите, сподели преди дни изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.

Според проектите на Министерството на финансите измененията, свързани с фискалните устройства, би трябвало да влязат в действие от 1 април.

„ Когато имате дребен магазин, можете да промените касата и компютъра, който го обслужва, само че междинните и огромни компании, със комплицирана организация на продажби, ще срещнат компликации. Колкото по-сериозен е бизнесът на една компания, толкоз по-сложен е софтуерът и разноските за въвеждане на модификациите са по-високи. По-продължително е и времето на осъществяване ", уточни Ясен Танев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР