Влизането в една от най-популярните забележителности в Рим - Пантеона,

...
Влизането в една от най-популярните забележителности в Рим - Пантеона,
Коментари Харесай

За влизане в Пантеона в Рим вече ще се плаща

Влизането в една от най-популярните забележителности в Рим - Пантеона, към този момент няма да бъде гратис, оповестява ДПА, като цитира италианското министерство на културата.

В близко бъдеще за влизане в античната постройка ще се заплаща билет от най-много 5 евро. Откога това ще влезе в действие към този момент не се прецизира. Деца под 18 години и поданици на Рим ще не престават да влизат в Пантеона гратис.

Посещението на църковните служби също остава гратис.

Преди пандемията Пантеонът е бил посещаван от милиони души годишно, като пикът е от 7 милиона. Това по данни на министерството на културата го прави най-посещаваната забележителност в Италия.

Входната такса ще бъде употребена за поддръжка и реституция на постройката, която е една от най-важните в историята на международната архитектура.

Пантеонът е издигнат в зората на Римската империя - сред 27 и 25 година прочие Хр, като Храм на всички богове. Импозантният му купол е приключен в днешния си тип през първата половина на II век.

През 609 година императорът на Източната римска империя Фока го подарява на папа Бонифаций IV, който го преобразува в християнска черква.

В Пантеона са заровени няколко велики италиански художници, измежду които Рафаел, Анибале Карачи и Балдасаре Перуци, както и италианските крале Виктор Емануил II и Умберто I.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР