Влизаме в новата учебна година с около 30 заразени ученици,

...
Влизаме в новата учебна година с около 30 заразени ученици,
Коментари Харесай

Математикът на щаба: Ако успеем да удържим епидемията през ноември, ще спасим присъствената учебна година |

" Влизаме в новата образователна година с към 30 инфектирани възпитаници, в една система с към 700 000 възпитаници и десетки хиляди учители – това е нищо. Ако ограниченията, които са препоръчани, се съблюдават и това продължи както до момента (понеже хората го вършат, каквото и да се говори) експозиционното повишаване на епидемията ще се движи в положителния вид. През октомври не се чака нещо трагично. Трябва да се стегнем и да изкараме ноември месец, тъй като той е сериозен. Там се появяват към този момент другите вируси и би трябвало да се внимава. Успеем ли да изкараме ноември месец, декември няма доста работни дни и идва края на годината и на първия период – ето ви избавена присъствената година. Това сподели по Нова телевизия математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

Това, което се обрисуваше като неприятен вид за септември месец, е положителният вид за октомври, сподели още специалистът, само че посочи, че съответна прогноза ще оповести след празника.

Това, което се случва в Испания, ще пристигна и при нас, само че не с подобен интензитет. Все още ние се намираме в една по-спокойна конюнктура, която се чака да продължи и през октомври, изясни проф. Витанов.

Под карантина са към 500 деца, само че огромната част от тях не са инфектирани. Около 30 от тях са носители на вируса, посочи той. Освен това би трябвало да се прави разлика сред тези, които са положителни, само че не са заболели и действително боледуващите.

На 100 излекувани имаме 101 са инфектирани, това е индикатор, че сега епидемията леко се уголемява. Влизаме в есента с релативно положителни индикатори на фона на останалите страни , увери експертът.

Според него ограниченията са изцяло съответни, а моменталното слагане под карантина пресича огнището на разпространяване.

Той отхвърли да разяснява ограниченията в Швеция, само че изясни, че резултатът от тях е противоречив, защото е потвърдено, че няма групов имунитет към този вирус и не е какъв брой време съществуват антителата против него. В Швеция има 5800 умряли, при население, което е 1,4, пъти по-голямо от нашето, ние имаме към 700 умряли. Мисля, че сравнението е ясно, сподели математикът.

Починалите " вървят " известно време след случаите, изясни проф. Витанов и добави, че напоследък имаме малко случаи и е допустимо смъртността да намалее. Към края на октомври е обикновено да чакаме, че умрелите ще стигнат 1000, само че това е към момента под междинното международно ниво, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР