Влизаме в галериите. Първа спирка - галерия Париж. Видения -

...
Влизаме в галериите. Първа спирка - галерия Париж. Видения -
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Влизаме в галериите

Влизаме в галериите. Първа спирка - изложба Париж. „ Видения ” - взаимната галерия на Даниела Зекина и Петър Бояджиев ни посреща. С сплотяващата на хубост на човешки облици и пеперуди.Разказват тайнствени истории - с кодове, вплетени в магнетичните лица - числа, букви, стъклени детайли. Две думи сплотяват картините на двамата художници - проблясваща хубост.

В изложба “Оборище ” надникваме в техния свят,
с любопитната история към раждането на едно приятелство. В арт средите пробиват като близнаците Франклини и Брендън Конър, родени в Бруклин и отгледани при рискови условия от тайното приятелство „ Семейството ”. Всъщност те са британци и нямат никаква роднинска връзка, зад тези облици стоят арт дилърите и художници Джеймс Голдин и Майк Снийл. Техни произведения са част от най-престижните сбирки и музеи, е преди три години направиха рекордна продажба в аукцион. Селекцията, която ще видите напарвена специфична за софийската им галерия.

„ Места на липса, места на обилие ” - преброява ги с четката Ангеларий Димитров. В изложба Нюанс преподавателят в Художествената гимназия придвижва тематиката с със положенията на притеснително струпване или тотално обезлюдаване.

И роботите се включват интензивно в арт пространството
Роботът Ай-да откри първата си независима галерия. 8 рисунки, 20 картини, 4 статуи и две видео произведения показват нов софтуерен език в света на изкуството. Една от картините е въодушевена от пърформанс на Йоко Оно преди 50 години. Ай-Да е кръстена на английската математичка и компютърен експерт Ада Лавлейс. Рисува благодарение на камери в очните си ябюлки и стратегия, създадена в Оксфордския университет. Изложбата " Несигурно бъдеще " е единствено началото. Ай-Да ще извайва и глинени съдове, които ще са обект на идната среща с публиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР