Влиза в сила лятното разписание на Летище София с редовните

...
Влиза в сила лятното разписание на Летище София с редовните
Коментари Харесай

Летище София с нови директни и чартърни полети


Влиза в действие лятното разписание на Летище София с постоянните полети до словенската столица Любляна. Те ще се извършват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от самолетната компания Adria Airways.

Стартират и ежедневните полети на Wizz Air до Атина. А от 26 март с самолетната компания ще можете да летите до новата за летище София дестинация – Ница, в дните понеделник и петък. 

На 27 март стартират постоянните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпания Ryanair също предлага нова директна линия – до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще започват от 26 март и ще се извършват три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планувани и огромен брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се чака да има в интервалите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните особености на дестинациите, към които е ориентиран трафикът.

Спрямо предходния летен сезон тази година се чака растеж от 47% на чартърните полети и двойно нарастване на броя заминаващи пасажери (около 40 000 души). 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР