Влиятелният вътрешен министър на Либия Фатхи Али Башага оцеля днес

...
Влиятелният вътрешен министър на Либия Фатхи Али Башага оцеля днес
Коментари Харесай

Опитаха да убият влиятелен министър

Влиятелният вътрешен министър на Либия Фатхи Али Башага оцеля през днешния ден при опит да бъде погубен на автомагистрала край столицата Триполи, оповестиха източници от обкръжението му, представени от " Франс прес ".

Кортежът на 58-годишния Башага бил подложен на обстрел от брониран автомобил в Янзур, на десетина километра от Триполи. " Полицейският конвой на министъра отвърна на огъня. Двама от нападателите са задържани, третият е в болница. Министърът се усеща добре ", описа източник на медията.

Политикът се прибирал от рутинно посещаване до седалището на нова част от силите за сигурност, подчинена на министерството му.

Башага бе апетитен от мнозина за евентуален краткотраен министър председател, само че в последна сметка по-рано този месец на поста бе назначен Абдел Хамид Дбейба.

Дбейба беше определен дружно с тричленен Временен президентски съвет в границите на процедура под егидата на Организация на обединените нации. Новата изпълнителна власт ще ръководи Либия до произвеждането на парламентарни избори в раздираната от война страна през декември.

Либия към момента остава разедлена сред враждуващи и въоръжени фракции макар контрактуваното на 6 февруари под егидата на Организация на обединените нации краткотрайно държавно управление.

Въпреки единодушието, реализирано в Женева, не е ясно дали всички страни в спора в арабската страна, одобряват договореностите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР