Влиятелната комисия по външните работи към Камарата на депутатите в

...
Влиятелната комисия по външните работи към Камарата на депутатите в
Коментари Харесай

Притискат Тереза Мей да предприеме мерки срещу руските мръсни пари

Влиятелната комисия по външните работи към Камарата на депутатите в английския парламент изиска държавното управление на Тереза Мей да постави повече старания за битка против потоците от " корумпирани " съветски пари, които са в обращение в Лондон, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

" Няма никакво опрощение Обединеното кралство да си затваря очите, когато клептократите на (руския) президент Путин и нарушителите на човешките права употребяват парите, изпрани в Лондон, с цел да корумпират нашите съдружници, да подкопават нашите партньорства и да разрушават доверието в нашите институции ", написа в отчет парламентарната комисия, предава Българска телеграфна агенция.

Руските пари, изпрани във финансовите институции на лондонското Сити, вредят на напъните на държавното управление да заеме твърда позиция против нападателната външна политика на Москва, се показва в отчета. Във финансовия център на Англия са се излели огромни потоци съветски пари след разпадането на Съветския съюз през 1991 година и Лондон остава желана западна столица за съветски олигарси и функционери, които парадират с благосъстоянието си на най-луксозните места в Европа, цитира Ройтерс отчета на парламентарната комисия по външните работи.

" Използването на Лондон като база за корумпираните активи на хора, свързани с Кремъл, в този момент явно се вписва в по-широка съветска тактика, която въздейства върху нашата национална сигурност ", се показва в отчета.

Според парламентарната комисия по външните работи президентът Путин и съдружниците му " не престават да укриват и изпират корумпираните си активи в Лондон ". " Обединеното кралство би трябвало да съобщи ясно, че корупцията, произлизаща от Кремъл, към този момент не е добре пристигнала на нашите пазари и че ние ще предприемем дейности ", се споделя в отчета. Депутатите упорстват за по-твърди ограничения и за засилено съдействие със Съединените щати, страните от Г-7 и Европейския съюз в битката с корупцията и мръсните пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР