Влиянието на руските капитали в България намалява спрямо 2014 г.,

...
Влиянието на руските капитали в България намалява спрямо 2014 г.,
Коментари Харесай

Турски поток - модел на руско влияние с български инвестиции

Влиянието на съветските капитали в България понижава по отношение на 2014 година, само че не поради отслабените опити на Москва, а заради растежа на българската стопанска система и поевтиняването на енергийните запаси на международните пазари. Въпреки това опасността за националната ни сигурност остава – причина за това са хибридните офанзиви на Кремъл на Балканите и в Европа, както и продължаващото съветско въздействие върху български медии, партии и културата ни като цяло. Няма резултат от наложените от години от Европейския съюз наказания против Русия след анексирането на Крим и са нужни вторични наказания, които да ударят съветските банки и транзакциите им, от което режимът на Путин да го заболи и да се стигне до смяна.

До тези заключения стигнаха участниците в кръгла маса на тематика " Руското въздействие в Европа: противопоставяне на завладяването на страната " , проведена в четвъртък от Центъра за проучване на демокрацията и Фондация " Конрад Аденауер ". В полемиката се включиха Майкъл Карпентър, шеф на Центъра за дипломация и световна политика " Пен-Байдън " и външнополитически консултант на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, някогашният президент Росен Плевнелиев, енергийният министър от първия кабинет на ГЕРБ Трайчо Трайков, който в този момент е кмет на столичния регион " Средец ", някогашният дипломат на България в Русия Илиян Василев, шефът на Икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД) Руслан Стефанов и ръководителят на Представителството на Фондация " Конрад Аденауер " в България Торстен Гайслер.

Ефектът на съветските пари у нас пада поради намалените цени на газа

" След 2014 година в Централна и Източна Европа наличието на съветски капитали понижава като номинална стойност – 5-10 на 100 от оборотите са следени от съветски компании. На Балканите е малко по-зле – в Сърбия и Черна гора даже се ускорява въздействието. Увеличение има обаче и в Европа ", уточни Руслан Стефанов.

Той даде образец по какъв начин в Холандия се усилват съветските вложения в холдинговите компании, а в Австрия е разрешено съветски банки да оперират като европейски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР