Влиянието на енергийните гиганти върху биткойн мрежата става все по-голямо.

...
Влиянието на енергийните гиганти върху биткойн мрежата става все по-голямо.
Коментари Харесай

Big Oil компаниите се превхръщат в основни играчи в добива на биткойн

Влиянието на енергийните колоси върху биткойн мрежата става все по-голямо. Те могат да бъдат част от решението за понижаване на парниковите излъчвания, а не част от казуса. ExxonMobil и ConocoPhillips към този момент влязоха с пилотни планове в играта
Едни от най-големите промишлености в света, тези на газа и петрола, се сблъскват с криптосвета, магическата инфраструктура за пари в интернет, като сплотяват напъните си за подписване на стратегически партньорства за копаене на биткойни. Продължителните разпродажби и спадове на пазара лишиха част от блясъка на тези вести. Сега, когато силата, нужна за придобиване на един биткойн, е повече от всеки път, всички в бранша се питат дали това ще бъде нов тласък, който да увеличи цената, защото водещата криптовалута се намира с над 60% под рекордните си върхове от края на 2021 година
Изчислителната мощ с нови пик
Хешрейтът на биткойн, количеството изчислителна мощ, предоставена на блокчейна посредством копаене, доближи нов рекорден връх. Според Blockchain.com индикаторът доближи най-високата си стойност за всички времена от 267 екзахаша в секунда (EH/s) на 1 ноември, откакто се усили с над 55% от началото на годината.

Реклама
Увеличаването на хешрейта на биткойн мрежата основава финансови проблеми за фирмите, специализиращи в рандеман на биткойн, тъй като понижава приходите им, само че може да е страхотна опция за енергийните колоси.

Коментирайки новия връх, създателят на компанията за ръководство на криптоактиви Capriole Fund Чарлз Едуардс спекулира, че високоефективни държавни предприятия на петролни компании навлизат в играта за рандеман, на което се дължи и рекордния хашрейт. New Bitcoin hash rate world record! 9% higher than the prior all time high set just a few days ago.

I have no doubt that we have serious, highly efficient government & oil company enterprises entering the mining game at scale as we speak.

- Charles Edwards (@caprioleio)
Реклама
" Петролните компании безспорно ще станат съществени играчи ", добавя Едуардс. Според разнообразни прогнози Big Oil фирмите най-вероятно ще са основният състезател при рандеман на биткойн до 2025 година Още повече че енергийната рецесия принуди доста обичайни миньори да излязат от този пазари, а други просто банкрутираха.
За по-чист свят, а и за повече доходи
По-рано тази година беше обявено, че ExxonMobil работи с основаната в Денвър Crusoe Energy Systems за копаене на биткойни в Северна Дакота. През юни се разкри информация, че петролният филиал на съветската " Газпром " ще доставя сила на минната компания BitRiver, а държавната енергийна компания на Аржентина YPF ще преобразува силата от изгаряне на остатъчен газ в сила, по-късно употребена за рандеман на крипто.

Историята за това по какъв начин фирмите за изкопаеми горива се обръщат към криптовалутата като метод да подобрят счетоводството си, стартира с непрекъснатия проблем с газа. Всеки път когато някоя компания прави сондажи и рандеман на петрол, тя изтласква и метан от земята, като той е главният детайл на природния газ. Ако се остави да излезе свободно в атмосферата, той би могъл да докара до биологична злополука при съединението му с други детайли.

Затова петролните компании нормално го инжектират назад в земята, с цел да поддържат налягането, което изтласква петрола от кладенците. Невинаги има задоволително място за връщане на непотребния газ назад в земята. Алтернативата е да бъде разпален, само че и това носи загуби, както и обособяване на въглеродни излъчвания. Изгарянето на метан е нещо като да навиете пачка пари и да ги изпушите. Повече от 1 милиарда $ природен газ се губи всяка година в Съединени американски щати посредством изгаряне съгласно данни на Coindesk.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР