Влияем на  пазара, когато купуваме съдържанието, а не маркетинговите послания

...
Влияем на  пазара, когато купуваме съдържанието, а не маркетинговите послания
Коментари Харесай

Защо най-ниска цена не значи най-изгодна?

Влияем на  пазара, когато купуваме наличието, а не маркетинговите послания и опаковките

Най-ниската цена не е оптималната за която и да е потребителска група, без значение дали приказваме за уязвими хора от позиция на приходи, здравословно положение и прочие, за всеобщия консуматор или за бутикови прослойки от обществото с настройки за по-здравословен метод на живот.

Именно по тази причина от онлайн платформата „ Ние, потребителите “ показват запаси по отношение на действителните изгоди от новосъздадения уебсайт за сравняване на цените . „ Ако определените стоките са измежду най-некачествените, защото те по-принцип са по-евтини, а за уязвимите групи консуматори да вземем за пример е противопоказно да ги употребяват заради влошено здравословно положение? Или пък е нерентабилно да се купува от тях, защото на процедура излизат по-скъпо, да вземем за пример сирене, което е мощно оводнено? “, подчертава основателят на плана в отбрана на потребителите Габриела Руменова.

Според нея укротяването на цените може да бъде резултат от потребителското държание и естествените пазарни процеси. Например, новата годишна продукция , с която идват и първи индикации за поевтиняване на плодовете и зеленчуците на едро , надяваме се скоро и в комерсиалната мрежа като цени към
Всичко за Вашата сватба
крайните консуматори.

„ Ако се търси интервенция на страната, по-правилно е да се намерения за хората, които срещат най-големи усложнения , вместо въвеждането на таван на цените или на надценките. Инфлацията значи, че хората могат да си купуват все по-малко артикули със средствата, с които разполагат. Затова някои държавни управления вкараха като обществена мярка подкрепяне на уязвимите групи консуматори, с цел да може да се компенсира този спад в тяхната покупателна дарба. “, разяснява специалистът.

В предаването „ Refresh за здраве “ тя означи, че изборът на всяка потребителска група въздейства върху цените. „ Изварата стартира да съкратява дистанцията в цената със сиренето, което от своя страна също нарастна. Резултатие от проучвания на наличието на предлагани на българския пазар сирена сочат, че огромна част от тях са мощно оводнени (60% наличие на вода). Може би хората си споделят, че за тях е по-рентабилно да си купят извара , в сравнение с тези сирена – от позиция на хранителна стойност, на качество и така нататък Това води до по-голямо търсене на този второстепенен артикул и по логиката на развиване на свободния пазар цената му се повишава “, изясни Руменова.


Всичко за Вашата сватба
Отделно въздействие оказват и трендовете след някои хора към по-здравословен метод на живот . „ Това са потребителите, които могат да си го разрешат и които са осъзнали, че е по-добре да се грижат за тялото и организма си авансово, а не когато към този момент се появят здравословни проблеми и когато е доста по-трудно и се постановат доста по-сериозни вложения, с цел да се оправят с тези проблеми. “, сподели тя.

По думите и обаче в моделирането на потребителското държание огромен дал заема и маркетингът.  „ Виждаме, че надалеч по-нездравословни храни са на много високи цени, да вземем за пример чипсовете. Цените зависят и от групата консуматори, към която е ориентиран даден артикул и тяхната покупателна дарба . Роля играе и резултатът на маркетингови акции. Компаниите и производителите влагат доста, с цел да може техният артикул да стане известен, различим, желан освен измежду останалите от този тип, само че и измежду всички останали, които могат да изберат като опция. А героите в рекламите са много безапелационни.

Експертът предложи на потребителите в случай че виждат, че всекидневно закупуваните от тях артикули са със повишени цени и е допустимо те да бъдат сменени, да се
Всичко за Вашата сватба
насочват към техни положителни и по-изгодни други възможности, защото по този начин ще окажат здравословно въздействие върху свободния пазар.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg