Влезлите в България преки чуждестранни инвестиции за периода от началото

...
Влезлите в България преки чуждестранни инвестиции за периода от началото
Коментари Харесай

Чуждите инвестиции в страната се свиха наполовина за година

Влезлите в България директни задгранични вложения за интервала от началото на годината до юли е в размер на 630,4 млн. евро, демонстрират данните на Българска народна банка. Въпреки това, имаме съществено понижава с близо 50% по отношение на същия интервал на предходната година, когато вложенията от непознати страни в България са 1,108 милиарда евро.

Дяловият капитал (преведени/изтеглени парични и апортни вноски на нерезиденти в/от капитала и запасите на български сдружения, както и постъпления/плащания по покупко-продажби с недвижими парцели в страната) е негативен и възлиза на 15,5 млн. евро за интервала от януари до юли. За седемте месеца на предходната година дяловият капитал беше позитивен - в размер на 171,5 млн. евро.

В централната банка пресмятат, че чистият поток от вложения на задгранични лица в недвижими парцели е негативен в размер на 2,7 млн. евро при негативен чист поток от 1,1 млн. евро за януари-юли 2020 година

По предварителни данни публикация Реинвестиране на облага (показваща каузи на задграничните вложители в настоящата облага или загуба на сдружението на база на счетоводни данни за финансовия резултат) е позитивна и възлиза на 1,045 милиарда евро при позитивна стойност от 609,1 млн. евро за януари-юли 2020 година

Нетният поток по подстатия Дългови принадлежности (промяната в чистите отговорности сред сдруженията с задгранично присъединяване и директните задгранични вложители по финансови, облигационни и търговски кредити) е негативен и възлиза на 399,7 млн. евро при позитивна стойност от 958,2 млн. евро за януари-юли предходната година.

Най-големите чисти позитивни потоци директни вложения в страната за седем месеца са от Люксембург (457,9 млн. евро), Нидерландия (253,8 млн. евро) и Германия (120,4 млн. евро), а най-големите чисти негативни потоци са към Чехия (238,5 млн. евро) и Швейцария (160,6 млн. евро).

По предварителни данни чистият поток на директните вложения в чужбина за първите седем месеца на тази година възлиза на 35,7 млн. евро при 113,4 млн. евро за януари-юли 2020 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР