Властта отново се опита да постави под карантина националнатa ни

...
Властта отново се опита да постави под карантина националнатa ни
Коментари Харесай

Радев: Властта принадлежи на народа, но той трябва да отстоява

Властта още веднъж се опита да сложи под карантина националнатa ни памет. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, откакто отдаде респект пред паметта на българските опълченци и съветските воини, починали за свободата на България на връх Шипка.

Въпреки възбраната на честванията поради повишаването на случаите на ковид у нас, голям брой хора се събраха на Шипка.

Радев одобри почетния часовой на Шипка, а духов оркестър извърши химна на страната ни.

"Властта още веднъж се опита да сложи под карантина националната ни памет, само че хората имат достолепие и още веднъж са тук. Българите имат свети усеща, неподвластни на боязън и възбрана. Затова имам вяра, че имаме бъдеще като българи ", сподели Румен Радев.

След това президентът произнесе словото си по случаи Националния празник - 3 март.

"Властта принадлежи на народа, само че народът би трябвало да я отстоява. Винаги има кой да му я отнеме, кой да му забрани и кой да го яхне ", подчертава Радев в своята тирада.

"Скоро и нашето време ще бъде историята, само че от нас зависи дали ще се обръщат с яд обратно, или с благодарност за стореното от нас. Едно е ясно - историята е урок, геройствата са музи, само че никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои, нужна е религия и старания. Дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостола ", акцентира президентът.

Той също по този начин съобщи, че достолепието и характерът са подложени на тестване всеки ден.

"Очаквали ли сте, че в миналото някой ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка и че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните на тези, на които изискуем свободата си? Благодаря ви, че сте тук, тъй като Шипка е място - свято ", уточни Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР