Властите във Франция са задържали жена във връзка с вчерашната

...
Властите във Франция са задържали жена във връзка с вчерашната
Коментари Харесай

Разпитват приятелка на терориста, държал заложници във Франция 


Властите във Франция са задържали жена по отношение на вчерашната заложническа рецесия в град Треб. Става въпрос за другарка на похитителя, оповестяват локални осведомителни организации. Името на нападателя е Редуан Лакдим, 26-годишен. По непотвърдена информация приятелката му е малолетно момиче, самоличността на лицето остава незнайна. Няма информация за връзката сред двамата. Няма и данни тя да е имала връзка с нападението на Лакдим.

Междувременно стана ясно, че е умрял служителят на реда, който се замени със заложниците в супермаркета в Треб. Полицаят Арну Белтрам героически избави останалите арестувани заложници. Той съумял и да остави телефон върху маса в магазина, тъй че сътрудниците му отвън заведението да са наясно със обстановката вътре. Полицаят беше ранен в хода на интервенцията по отстраняването на терориста.

Припомняме, с изключение на починалият служител на реда, при заложническата рецесия починаха още трима души. Най-малко 12 души бяха ранени.

Въоръженият Редуан Лакдим първо открадна кола, след което откри огън против служители на реда. След това мъжът взе заложници в супермаркет, крещейки „Аллах акбар“. Редуан Лакдим убива двама от заложниците. По-късно останалите заложници бяха освободени, а при интервенция на френските спецчасти, които щурмуваха супермаркета, нападателят беше премахнат.

Към момента се проверява връзката на Редуан Лакдим с терористичната организация „Ислямска държава“. Това най-вероятно ще се удостовери, допускат анализатори, тъй като мъжът е крещял „Аллах акбар“, влизайки в супермаркета. Той настоял и за освобождението на Салах Абдеслам, който е единственият оживял от 10-членната терористична клетка на ДАЕШ, която извърши терористичната офанзива в Париж през ноември 2015 година В момента тече правосъден развой против Абдеслам, като той отхвърля да хвърли светлина върху офанзивата. ДАЕШ също обявиха, че поемат отговорност за нападението, осведоми news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР