Властите в Зимбабве обявиха нов официален празник на страната, на

...
Властите в Зимбабве обявиха нов официален празник на страната, на
Коментари Харесай

Зимбабве обяви нов официален празник - Ден на протест срещу санкциите на САЩ

Властите в Зимбабве оповестиха нов формален празник на страната, на който хората да стачкуват против глобите на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Така нареченият Ден против глобите ще бъде отбелязван на 25 октомври, разгласи през вчерашния ден и.д. министърът на информацията Амон Мурвира. Той окачестви това решение като късмет " да бъде очебийно още повече смисъла на този ден за икономическата равноправност и благополучие на Зимбабве ".

Очаква се десетки хиляди хора да бъдат превозени с рейсове до столицата Хараре, където ще се включат в шествие, ще гледат футболна среща сред двата най-големи футболни клуба в Зимбабве и ще участват на концерт, който ще продължи цяла нощ, предава Българска телеграфна агенция.

Десетки зимбабвийски представители, в това число президентът Емерсон Мнангагва, от години са подложени на американски наказания за хипотетични нарушавания на човешки права на фона на проблематични избори и конфискациите на земя на бялото население, отбелязва Асошиейтед прес.

Съединени американски щати споделят, че глобите не са ориентирани против цялото държавно управление на Зимбабве и не засягат деловите връзки сред двете страни. Вашингтон е заявявал също, че Съединени американски щати са най-големият източник на филантропична помощ за африканската страна, чиято 300 процентна инфлация е втората най-висока в света след тази на Венецуела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР