Властите в Япония разследват корпорацията Apple за извършване на антиконкурентни

...
Властите в Япония разследват корпорацията Apple за извършване на антиконкурентни
Коментари Харесай

В Япония разследват Apple

Властите в Япония проверяват корпорацията Apple за осъществяване на антиконкурентни действия на японския пазар за приложения за смарт телефони и оказване на напън върху локалните компании. Това заяви в четвъртък вестник " Никей ". Представителите на компанията Yahoo споделиха на няколко бизнес колегата, че са подложени на напън от страна на Apple. В този случай, бизнесът на Yahoo е тясно обвързван с американската компания, тъй като тя продава, в това число и на App Store.

Новата японска платформа за приложения и цялостната тактика на Yahoo пък могат да застрашат ползите на Apple , означават анализатори.
Японската комисия за търговия събира информация за обстановката, която по нейно мнение, може да бъде показателно за интервенция в активността на Apple в Yahoo, което е неразрешено от антитръстовите закони. Разследването обаче съвсем не напредва, тъй като съгласно вестника в такива случаи бизнесът насилствено си сътрудничи с управляващите , като не желае да скапе репутацията си и да отдаде приоритет на личните си ползи.
Пазарът на приложения в Япония за предходната година възлиза на $13 млрд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР