Властите в Швейцария разрешават от събота на концерти и спортни

...
Властите в Швейцария разрешават от събота на концерти и спортни
Коментари Харесай

Разрешават концертите в Швейцария

Властите в Швейцария позволяват от събота на концерти и спортни прояви в страната да участват до 10 хиляди индивида, предявили документи, че са имунизирани, преболедували COVID-19 или са с негативен PCR-тест, съобщи Ройтерс. 

Носенето на маски на закрито към този момент няма да е наложително, броят на заетите места в заведенията за хранене не е стеснен. Танцовите клубове и нощните заведения ще отворят порти, само че единствено за хора със съответните удостоверения. На обществени прояви, за които няма да се изискват Covid-сертификати, броят на присъстващите ще бъде стеснен до хиляда души, в случай че са седнали. 250 души на закрито и 500 души навън, в случай че са правостоящи. 

Обявеният проект на държавното управление слага алпийската страна измежду водещите в Европа по пътя към възобновяване на естествения публичен живот. През пандемията Швейцария се придържаше към тактиката за " мек локдаун ", като балансираше сред отбраната на своята стопанска система и нужните санитарни ограничения, напомня Българска телеграфна агенция. 

От събота Швейцария облекчава и достъпа до страната за жителите на европейски страни, Съединени американски щати, Албания и Сърбия поради началото на туристическия сезон. Санитарният надзор по границите ще се концентрира върху идващите от високорискови страни. 

От началото на пандемията в Швейцария и Лихтенщайн са били инфектирани над 700 хиляди души, от които повече от 10 хиляди са умряли, сочат публични данни, представени от Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР