Властите в САЩ удариха с тежки санкции китайския телекомуникационен гигант

...
Властите в САЩ удариха с тежки санкции китайския телекомуникационен гигант
Коментари Харесай

САЩ нанесе тежък удар на китайски технологичен гигант

Властите в Съединени американски щати удариха с тежки наказания китайския телекомуникационен колос ZTE Corp., като му постановиха 7-годишна възбрана да купува американска технология, която е основна за бизнеса му.

Компанията е вторият по величина производител на телекомуникационно съоръжение и мобилни телефони в Китай.

ZTE е осъдена поради доставки на телекомуникационно съоръжение на Иран и Северна Корея в нарушаване на глобите на Съединени американски щати. Компанията след това е платила цялостни бонуси на чиновниците, свързани противозаконната договорка и е излъгал американските управляващи.

" Вместо да порицае чиновниците и висшето управление на ZTE, ZTE ги възнагради. Това жестоко държание не може да бъде подценено ", сподели в изказване секретарят на търговията Уилбър Рос.

Китайското министерство на търговията бързо отговори на глобата против ZTE, заявявайки, че ще предприеме нужните ограничения за отбрана на ползите на китайския бизнес. Според нея компанията със седалище в Шънджън е сътрудничила на стотици американски компании и е съдействала за основаването на работни места в страната.

ZTE понася тежък удар, защото към този момент няма да може да купува съществени съставни елементи за смарт телефоните си като процесори и модеми на Qualcomm, чипове от Intel, както и оптични съставни елементи от Acacia Communications и Lumentum Holdings. Забраната ще й попречи съществено да развие и безжичната 5G технология, която е бъдещето на мобилните връзки.

" Всичко се проваля ", пишат Едисън Лий и Тимъти Чау, анализатори в Jefferies. Те намалиха акциите на ZTE, очаквайки да реализират по-слаби резултати, и понижиха ценовата си цел върху тях с повече от 50%. Търговията с акции на компанията бе спряна в Хонконг, а скъпите бумаги на доставчиците на компанията също понесоха тежък удар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР