Властите в Пекин ще предприемат ответни мерки в същото съотношение

...
Властите в Пекин ще предприемат ответни мерки в същото съотношение
Коментари Харесай

Китай ще предприеме ответни мерки срещу готвените американски мита

Властите в Пекин ще подхващат ответни ограничения в същото съответствие и мащаб, в случай че Съединени американски щати наложат още мита върху китайските артикули. Това съобщи китайският дипломат във Вашингтон Цуей Тиенкай, разпалвайки още повече паниките за допустима комерсиална война, заяви „ Ройтерс “.

Коментарът беше насочен при започване на седмицата, в която се чака американските управляващи да разгласят въвеждането на мита върху китайски артикули в размер на до 60 милиарда $.

„ Ако те го създадат, ние сигурно ще предприемем ответни ограничения в същото съответствие, същия мащаб и със същата активност “, съобщи Цуей в изявление за китайската телевизия China Global Television Network (CGTN).

Очаква се новите данъци, въведени от Вашингтон, да бъдат ориентирани против продуктите, които се възползват от програмата за индустриално развиване „ Произведено в Китай 2025 “, макар че може да минат повече от два месеца, преди те да влязат в действие, показват държавни представители.

В неделя Китай разгласи, че вкарва мита върху вносни американски артикули за 3 милиарда $, в това число и такива в хранително-вкусовия бранш. Страната усилва с 25% митото върху осем внасяни от Съединени американски щати продукта, измежду които и свинскотомесо, и постанова ново 15%мито върху други 120 артикули, в това число плодове.

Действията на Пекин са в отговор на американските митасрещу вноса на стомана и алуминий – битка, която вложителите се тормозят, че може да е въведения към комерсиална войнамежду двете страни.

Причината за готвените от Съединени американски щати мита върху китайски артикули е следствие, инициирано от американския президент Доналд Тръмп по отношение на обвинявания за кражба на интелектуална благосъстоятелност и насилствен трансфер на технологии към Китай.

По думите на дипломат Цуей Китай подхваща дейности за подобряването на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и към този момент реализира „ добър прогрес “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР