Властите в Пекин ще позволят на някои заразени с коронавирус

...
Властите в Пекин ще позволят на някои заразени с коронавирус
Коментари Харесай

След дълги локдауни и загуби за милиарди Китай се отдръпва от политиката за нулев Ковид

Властите в Пекин ще разрешат на някои инфектирани с ковид хора да се изолират вкъщи. Това е забележителна смяна, която отразява натиска, под който са подложени управляващите от рекордна за страната социална опозиция против политиката на страната за " нулев коронавирус ", оповестява Bloomberg.

Пациентите с невисок риск могат да се подложат на домашна изолираност за една седмица, в случай че решат, настояват хора, осведомени с проектите, отменяйки национална политика, съгласно която всички с Covid-19, без значение дали са безсимптомни или карат вируса леко, се изпращат в държавни карантинни центрове.

Промяната към този момент е почнала в област Чаоянг, която е дом на към 3,5 милиона души, както и измежду задгранични посолства и фирмени офиси, и ще послужи като образец за други области, настояват източници на Bloomberg, поискали анонимност, обсъждайки заповед, която към момента не е обществена.

Оскъдните запаси, милиардите цагуби за бизнеса и стопанската система на страната и нуждата от попречване на обществено неодобрение стоят зад смяната, разясняват анализаторите.
 Протестите в Китай против Covid ограниченията
Протестите в Китай против Covid ограниченията " удариха " и... производството на най-новите iPhone

Очаква се понижение на производството на смарт телефони от Apple

Ходът, който понижава равнището на надзор на управляващите върху инфектираните хора, идва в миг, когато Пекин претърпява най-голямото си огнище на пандемия, като на 30 ноември са докладвани над 5000 случая. Временните карантинни центрове, построени за настаняване на инфектирани хора, изчерпват потенциала си.

През последните дни Китай алармира за преход от най-суровите ограничавания на Covid-19, наблягайки още веднъж на модифициран справочник, който разчита повече на целенасочени ограничения за надзор на вируса, в сравнение с широкообхватните локдауни и общите режими на тестване, които се трансфораха в норма през последните три години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР