Властите в Отава съобщиха за 10 новозаразени в провинция Квебек,

...
Властите в Отава съобщиха за 10 новозаразени в провинция Квебек,
Коментари Харесай

Над 150 са заразените с маймунска шарка по света. Проверяват още 100 случая

Властите в Отава оповестиха за 10 новозаразени в провинция Квебек, с което общият брой на заболелите в страната доближи 15. Федералното държавно управление е предоставило на провинцията ваксини против едра шарка от стратегическия запас на страната, които да се употребяват като отбрана при положение на контакт.

Според Световната здравна организация, обаче, не се постанова всеобща имунизация, защото разпространяването на маймунската шарка може да бъде овладяно с ограничения като добра хигиена и безвредно полово държание.

В Испания броят на инфектираните доближи 51, откакто бяха доказани още 15 нови случая. Страната е на второ място в Европа по брой на инфектираните след Англия.

Междувременно изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла уточни, че светът не би трябвало да се опасява от разпространяването на маймунската шарка.

" Не би трябвало да се опасяваме, само че би трябвало да сме готови ", сподели той по време на изявление на Световния стопански конгрес в Давос.

Шефът на американският фармацевтичен колос също по този начин се застъпи за потреблението на ваксини за ограничение на разпространяването на заболяването, потвърждавайки, че " преди всичко не би трябвало да се разболеете ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР