Властите в окупираните от Русия райони в украински Донбас насърчават

...
Властите в окупираните от Русия райони в украински Донбас насърчават
Коментари Харесай

Зеленски осъди псевдореферендумите в окупираните територии на Украйна

Властите в окупираните от Русия региони в украински Донбас предизвикват хората да гласоподават на това, което назовават " референдум " за анексиране. Ходене от врата на врата заради „ съображения за сигурност “. Руската държавна телевизия сподели фрагменти от Мариупол и Донецк, които би трябвало да показват някаква нормалност.

В окупираната от Москва Запорожка област също се гласоподава на така наречен референдуми за анексия. Въпреки това там не престават обстрелите. Подновените офанзиви покрай Запорожката атомна електроцентрала ускоряват страховете за евентуална повреда.
Светът ще реагира безусловно заслужено на псевдореферендумите – те ще бъдат еднопосочно наказани, както и на незаконната готовност, която окупаторите се пробват да проведат в Крим и други елементи на Украйна, които към този момент управляват.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Съединени американски щати предизвестиха, че ще наложат спомагателни наказания на Русия, в случай че тя анексира териториите, където се организират фиктивните референдуми.

Видеозаписи, публикувани от Кремъл, целят да покажат жители, които непринудено се записват, с цел да отидат на война. Това, макар необятно публикуваните митинги и отрицателните реакции в обществените медии.

В контрастност с формалната агитация, опашки като тази на границата сред Русия и Грузия, се усилват. Стотици руснаците желаят да изоставен родината си.

Откакто в сряда Путин разпореди частична готовност, еднопосочните билети за чужбина внезапно нарастнаха или свършиха бързо.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР