Властите в Нова Зеландия ще намалят периодите на изолацията заради

...
Властите в Нова Зеландия ще намалят периодите на изолацията заради
Коментари Харесай

Нова Зеландия съкращава COVID карантината

Властите в Нова Зеландия ще понижат интервалите на изолацията поради ковид и ще трансформират дефиницията за контактни лица, до момента в който се борят с огнището на по-инфекциозния вид Омикрон, заяви " Блумбърг ".

Правителството възнамерява три етапи, като първата към този момент е в ход, защото политиците подхващат метод " премахване ", сподели в сряда в Уелингтън здравният министър Айеша Верал. Втората фаза ще настъпи, когато случаите на Омикрон се разпространят в общността, а фаза три ще бъде, когато има хиляди случаи дневно.

" С повишаването на броя на случаите и методите за тестване и изолираност ще се трансформират в отговор, сподели Верал пред кореспонденти. Планирали сме сюжети, когато може да има десетки хиляди случаи дневно. "
 Нова Зеландия се приготвя за Омикрон
Нова Зеландия се приготвя за Омикрон

Властите се съмняват, че и със затворени граници ще се оправят

Нова Зеландия отблъсна тежко огнище на Covid-19, като затвори границата си и при нужда заключи общностите, като в това време разреши на по-голямата част от популацията да се имунизира. По-инфекциозният вид на омикрон значи, че нацията в този момент би трябвало да се приспособи към живота с вируса.

" Почти никоя страна в света не е избягала от Омикрон и Нова Зеландия не е изключение, сподели Верал. Но можем да бъдем изключение в това, по какъв начин свеждаме до най-малко въздействието на вируса и пазиме хората си от него. "

Във втора фаза позитивни случаи ще би трябвало да се изолират за 10 дни, а не за 14, както е сега . Контактните ще би трябвало да бъдат изолирани за седем дни, вместо 10.

Във фаза трета дефиницията за контакти ще обгръща единствено семействата, тъй че само лицата с висок риск ще би трябвало да се изолират.

Правителството също по този начин ще употребява по-широко бързите антигенни проби с увеличение на броя на случаите , като концентрира PCR тестванията върху предпочитаните групи.
 Нова Зеландия разхлабва COVID-19 ограниченията макар опасността от Омикрон
Нова Зеландия разхлабва COVID-19 ограниченията макар опасността от Омикрон

Страната ще премине към система на живеене с коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР